افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 5 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5413 تعداد نوشته های امروز : 7 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۲، نقطه عطف تاریخ مس سونگون است/ مقاومت هایی از داخل استان برای تشکیل مس آذربایجان وجود داشت
    ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۸
    شناسه : 7436
    4
    مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان: مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان (شمسا) گفت: نقطه عطف و توسعه مس آذربایجان از کاتد می‌گذرد و تولید آن عواید اقتصادی کلانی از جمله: ایجاد اشتغال، پرداخت های مالیاتی و گردش حساب های بانکی در داخل استان آذربایجان شرقی خواهد داشت.
    پ
    پ

    به گزارش آوای تبریز، معبود عباس زاده در نخستین نشست خبری شرکت مس سونگون آذربایجان با اصحاب رسانه، ضمن تشریح جزئیات این شرکت، گفت: تشکیل شرکت مس سونگون آذربایجان، یک خواست عمومی و آرزوی دیرینه مردم آذربایجان بود که با حمایت های رئیس جمهور و پیگیری های مدیران استانی و صنعت مس محقق شد.

    وی با بیان اینکه شرکت مس سونگون آذربایجان با حدود ۸ الی ۹ درصد اکتشاف، بزرگترین معدن مس ایران، خاورمیانه است گفت: هرچه اکتشاف و توسعه بیشتر باشد، دیگر طرح ها و صنایع استان نیز به صورت زنجیروار به توسعه خواهند رسید و با تلاش های صورت گرفته در این زمینه، خبرهای خوشی از حوزه اکتشاف و ذخایر این معدن در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

    عباس زاده ادامه داد: در حوزه اکتشافات، این شرکت صاحب شرکت اکتشاف شده و توانسته‌ایم عمق حفاری را از ۱۲۰۰ متر به ۲۵۰۰ متر افزایش دهیم و تجهیزات معدنی را که شامل ۴ دستگاه بصورت استیجاری بود به ۲۰ دستگاه مالکیتی ارتقاء دهیم.

    وی افزود: نقطه عطف و توسعه مس آذربایجان از کاتد می‌گذرد و تولید آن عواید اقتصادی کلانی از جمله: ایجاد اشتغال، پرداخت های مالیاتی و گردش حساب های بانکی در داخل استان آذربایجان شرقی خواهد داشت.

    مدیرعامل شرکت مس آذربایجان با اشاره به پروژه هیپ لیچینگ مجتمع مس سونگون که سابقه ای ۱۰ ساله داشته و از سال ۹۲ شروع و در سال ۹۷ بصورت پیمان واگذار شده است گفت: در این پروژه سالانه ۳۰۰۰ تا ۳۴۰۰ تن مس کاتدی با عیار ۱۰۰درصد با خلوص گرید A تولید خواهد شد.

    وی همچنین به رعایت مسائل زیست محیطی در این پروژه اشاره کرد و گفت: پروژه هیپ لیچینگ سونگون با لحاظ همه پیش نیازها و ضوابط زیست محیطی طراحی شده و اطمینان داریم آسیبی به محیط زیست منطقه وارد نخواهد کرد و ماهیت اجرای این طرح نیز برای مدیریت خاک های کم عیار و سولفاته دپو شده است که موجب قابل استفاده شدن آنها در چرخه تولید می‌شود.

    عباس زاده در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران و در ادامه بحث مخاطرات زیست محیطی پروژه هیپ لیچینگ گفت: این پروژه نه تنها آسیب های زیست محیطی ندارد بلکه خودش نیز محافظ محیط زیست است چرا که در صورت عدم مدیریت خاک های سولفاته دپو شده در این مجتمع، طبیعت، خود وارد عمل شده و با بارش باران بر روی خاک های معدنی روند طبیعی لیچینگ صورت گرفته و این مواد وارد طبیعت می‌شد.

    وی درباره میزان هزینه های اجرایی برای این پروژه گفت: تاکنون برای این پروژه یک هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است که حاشیه سود خالص آن حدود ۷۵ درصد برآورد شده و بر این اساس، این پروژه به عنوان اقتصادی‌ترین پروژه سونگون و نماد توسعه آذربایجان تلقی می‌گردد فلذا هرکس با آن مخالفت داشته باشد یعنی با توسعه آذربایجان مخالف است.

    او در ادامه و در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره هجمه های وارده بر علیه تولید کاتد مس در آذربایجان گفت: همه این هجمه ها بر علیه این طرح نه فنی، نه اقتصادی و نه زیست محیطی، بلکه سیاسی است و عده ای با یک سری مباحث سیاسی درصدد آن بوده و هستند که پروژه تولید کاتد را به حاشیه بکشانند و استان را از دستیابی به منافع اقتصادی مستقیم و غیرمستقم آن محروم کنند.

    قانون تجارت + دستورالعمل شرکتی

    مدیرعامل شرکت مس سونگون آذربایجان در پاسخ به سوال خبرنگار آوای تبریز در خصوص نحوه به کارگیری کارکنان در این شرکت گفت: تمامی کارگران مس سونگون مطابق با قانون تجارت و دستورالعمل شرکتی به ادامه فعالیت در این شرکت خواهند پرداخت.

    ساخت نیروگاه خورشیدی در هریس

    عباس زاده از سرمایه گذاری و ساخت نیروگاه ۲۵۰ مگاواتی خورشیدی در هریس خبر داد و گفت: این پروژه به عنوان بزرگترین پروژه نیروگاه خورشیدی کشور در هریس اجرا خواهد شد و مطالعات و تحقیقات لازم برای این پروژه انجام یافته و منطقه هریس به عنوان بهترین موقعیت برای ایجاد این نیروگاه شناخته شده است.

    صدور اولین مجوز شهرک تخصصی مس ایران در سونگون

     عباس زاده از صدور مجوز اولین شهرک تخصصی مس ایران برای سونگون نیز خبر داد و گفت: برای نخستین بار در تاریخ شرکت صنایع ملی مس ایران، شهرک تخصصی مس در ورزقان به وسعت ۲۰۰ هکتار ایجاد می شود و کلیه مراحل و مجوزهای اداری آن نیز اخذ شده است.

    افسوس که دشمن هموطن است

    عباس زاده با اشاره به جمله‌ای منتسب به سردار ملی آذربایجان (ستارخان) و در پاسخ به سوال تعدادی از خبرنگاران در رابطه با مخالفان ایجاد شرکت مس آذربایجان به توضیح کوتاهی بسنده کرد و گفت: متاسفانه مخالفت اصلی برای تشکیل مس آذربایجان نه از خارج، بلکه از داخل استان وجود داشت.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.