به گزارش آوای تبریز، روحالله متفکرآزاد شاگاه امروز در حاشیه بازدید اعضای هیئت تفحص ستاد احیای دریاچه ارومیه از پروژهها و طرحهای دریاچه که با حضور استاندار آذربایجان غربی برگزار شد، با اشاره به اینکه مسائل زیست محیطی تا زمانی که حاد نشود مورد توجه نیست، اظهار داشت: توجه در زمانی غیر از آن نشان از تلاش برای توسعه یافتگی است و باید در طرحهای توسعه، الزامات مسائل زیست محیطی لحاظ شود.
وی با تاکید بر اینکه باید احیای دریاچه ارومیه به نماد اراده ملی در توجه به مسائل زیست محیطی تبدیل شود، افزود: نمایندگان یکی از ابزارهای نظارتی را در زمینه دریاچه فعال کردند که این امر به معنای مچ گیری نیست، بلکه باید گزارش جامعی به مردم و نمایندگان داد و از این ابزار پیشرفته نظارتی در حوزه محیط زیست استفاده میکنیم و تلاشی برای کمک به تسریع احیا و بهبود شرایط دریاچه خواهد بود.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه، با بیان اینکه احیای دریاچه، هماهنگی مردم و حاکمیت را میطلبد و این همکاریها زیرساخت توسعه و پیشرفت در هر حوزه است چراکه دولت به تنهایی نمیتواند در این بخش موفق شود.
وی با اشاره به اینکه ایران رتبه ۱۶ تولید علم در دنیاست و باید از این بستر علمی برای بهبود وضعیت دریاچه استفاده کرد، خاطرنشان کرد: احداث ۳۶ کیلومتر تونل در عمق ۱۵۰ متری زمین، یک شاهکار مهندسی و علمی است که قابل تحسین است.
متفکرآزاد تصریح کرد: دولت مشکلات مالی و اقتصادی دارد ولی در حوزه دریاچه ارومیه به دلیل اهمیت، صددرصد اعتبارات را تخصیص داده و این جای قدردانی دارد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر با بیان اینکه تا دهه فجر، فاز اول تونل انتقال کانی سیب به دریاچه با انتقال سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب افتتاح میشود، گفت: این یک قدم رو به جلو در احیا است ولی باید قدمهای بعدی تا احیای کامل محکم برداشته شود.
وی با ابراز گلایههای جدی از عقب افتادگی احیای دریاچه و حتی قصورها در حوضه آبریز دریاچه در بخش کشاورزی، ادامه داد: هرچقدر در حوزه سازهای کارهای خوبی شده، در حوزه جهاد کشاورزی به موضوع افزایش بهرهوری در کشاورزی توجهی نشده چراکه ۸ برابر کانی سیب با افزایش کشاورزی در اطراف دریاچه، آب مصرف میشود و این یک عقب روی مشخص است.
رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی کمترین همکاری را با هیئت تحقیق و تفحص داشته و گزارشاتی دریافت نکردیم و این آثار خود را در گزارش نهایی نشان خواهد داد.
متفکرآزاد در واکنش به مطلبی در مورد انتقال آب زرینهرود، با بیان اینکه تامین آب شرب شهرها همواره در اولویت است، ابراز داشت: دریاچه سالانه حداقل ۲ تا ۳ میلیارد مترمکعب و با قطع کامل انتقال آب زرینه به تبریز که ۱۵۷ میلیون مترمکعب است، تاثیر چندانی در احیا نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه اتلاف آب در بخش کشاورزی بسیار بالاست که باید تدبیر ویژهای برای این بخش اتخاذ شود، گفت: در بخشی از اعتبارات ستاد احیا، افزایش بهرهوری آب بخش کشاورزی و آبیاری نوین لحاظ شده که نحوه هزینه کرد آن بررسی خواهد شد.
ثبت دیدگاه