به گزارش آوای تبریز، باقری حجم مخزن سد بلوبین را ۲۹ میلیون مترمکعب و حجم آب تنظیمی آن را ۱۷.۵ میلیون مترمکعب ذکر کرد و گفت: هدف ساخت این سازه مهم آبی، کنترل آبهای سطحی در محدوده طرح و ذخیره آنها در مخزن و تامین آب شرب شهرهای زرینآباد و حلب است.
وی افزود: با تکمیل این سد آب شرب مورد نیاز ۹۲ روستای واقع در مسیر به میزان حدود ۳.۵ میلیون مترمکعب در سال تأمین میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گفت: ذخیره این سد سالانه ۶ میلیون مترمکعب آب مورد نیاز بخش صنعت، ۱.۶۴ میلیون مترمکعب حقابههای پایین دست و ۶ میلیون مترمکعب آب را برای محیط زیست تأمین خواهد کرد.
باقری ادامه داد: تاکنون بیش از ۶۲ هکتار از اراضی مورد نیاز در محدوده اجرای این طرح تملک شده است که این میزان تا آغاز عملیات آبگیری سد به ۱۱۶ هکتار خواهد رسید.
وی افزود: عملیات اجرایی این سد که از نوع سنگریزهای با هسته رسی و ارتفاع آن از بستر رودخانه ۴۷ متر است از سال ۱۳۹۰ آغاز و حجم عملیاتی خاکی آن چهار میلیون مترمکعب پیش بینی شد که ۲ میلیون مترمکعب خاکبرداری و ۲ میلیون مترمکعب مربوط به خاکریزی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان گفت: این سد از سال گذشته جزو طرحهای اولویت دار و طرحهای اضطراری قرار گرفت که باید با شتاب وارد مدار بهره برداری شود.
باقری بابیان اینکه شرکت آب منطقهای زنجان در سفر سال ۱۴۰۰ رییس جمهور فقید کشورمان به استان زنجان ۶ مصوبه داشت، افزود: اختصاص مبلغ یک هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال برای تکمیل سد بلوبین شامل یک هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال از محل ماده ۵۶ (قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت) و ۳۰۰ میلیارد ریال از محل منابع استانی از جمله این مصوبات بود.
ثبت دیدگاه