به گزارش آوای تبریز، «محمد امیدفر» روز یکشنبه ، افزود: بر اساس نقشه های پیش یابی هواشناسی، عبور سامانه بارشی از عرض های شمالی کشور موجب افزایش ابر، بارش باران به صورت رگبار و غرش آذرخش به ویژه در نواحی شمالی و شرقی و بارش تگرگ و برخورد آذرخش در نواحی مستعد استان می شود.
وی با بیان اینکه این وضع تا اواخر این هفته در استان حاکم می شود، اظهار کرد: تشدید بارش های رگباری موجب آبگرفتگی معابر، جاری شدن رواناب و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها می شود.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه وزش باد و تندبادهای لحظه ای در روزهای دوشنبه و سه شنبه موجب خیزش گرد و خاک می شود، گفت: احتمال سقوط و یا پرتاب اجسام سبک، سقوط تابلوهای تبلیغاتی و خسارت به سازه های سبک وجود دارد، بنابراین محکم کردن سازه های سبک و احتیاط در عبور از کنار ساختمان های نیمه کاره و درختان کهنسال و فرسوده ضروری است.
امیدفر، خواستار لغو سفرهای غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها و پرهیز از صعود به مناطق مرتفع و کوهستانی و انجام فعالیت های کوهنوردی، عدم پارک خودروها در کنار درختان فرسوده و انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر شد.
وی یادآور شد: در ۲۴ ساعت گذشته سراب با دمای هشت درجه و شهرهای جلفا، بندرشرفخانه و عجبشیر با دمای ۱۹ درجه سانتی گراد بالای صفر به ترتیب خنک ترین و گرمترین شهرهای استان بوده و دمای تبریز در خنک ترین زمان به ۱۷ درجه سانتی گراد رسید.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
آذربایجان شرقی همواره تحت تاثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
ثبت دیدگاه