مراقب فشار خون بالا در کودکان باشید
۰۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۰
شناسه : 18482
7
آوای تبریز-فشار خون یک بیماری بسیار شایع است. علاوه بر این، در تمام رده های سنی نیز دیده می شود. در صورت مشاهده در کودکان، لازم است در مقابل احتمال وجود علت زمینه ای دیگر هوشیار بود.
نویسنده : افخم ابراهیمی منبع : یازاکو
پ
پ

به گزارش آوای تبریز،  به نقل از تی آر تی خبر، فشار خون بالا مشکل بسیار مهمی است که نمی توان نادیده گرفت. زیرا یکی از مهم ترین عوامل بیماری های قلبی عروقی و گردش خون و علت اصلی مرگ و میر در جهان است.

اگرچه فشار خون بالا مشکلی است که معمولاً در بزرگسالان دیده می شود، اما در کودکان نیز قابل مشاهده است. شواهد حاکی از آن است که در سال های اخیر میزان بروز فشار خون در کودکان نیز افزایش یافته است.

چه چیزی باعث افزایش فشار خون در کودکان می شود؟

دکتر یلدیز از ترکیه می‌گوید: «فشار خون بالاتر از حد مجاز تعیین شده بر اساس سن، جنسیت و قد در ۳ اندازه‌گیری جداگانه با روش مناسب مشخص می شود.»

وی گفت: در مورد کودکان نمی توان همانند بزرگسالان، یک مقدار واحد برای فشار خون بالا تعریف کرد چراکه برای این کار معیارهای خاصی در نظر گرفته شده است.

فشار خون یک کودک قد بلند و چاق بیشتر از یک کودک لاغر و کوتاه قد است. جداول و نمودارهای مخصوصی با توجه به سن، جنسیت و قد برای ارزیابی فشار خون کودکان تا ۱۳ سال تهیه شده است.

وی افزود:بر اساس دستورالعمل فشار خون آکادمی اطفال آمریکا در کودکان بالای ۱۳ سال، فشار خون ۸۰/۱۲۰ میلی‌متر جیوه و پایین‌تر به عنوان فشار خون طبیعی و ۸۰/۱۳۰ میلی‌متر جیوه و بالاتر به‌عنوان مرحله ۱ فشار خون بالا تعریف می‌شود.

علل فشار خون در کودکان چیست؟

این پروفسور می گوید: «بر خلاف بزرگسالان، فشار خون بالا در کودکان به دلیل زمینه ای به میزان ۸۰ تا ۹۰ درصد ایجاد می شود.

علت اصلی فشار خون در کودکان چاقی، تنگی در شریان کلیوی، تشکیل لخته در ورید کلیوی، تنگی در آئورت، شریان اصلی خروج از قلب و برخی از بیماری های غدد درون ریز به ویژه پرکاری تیروئید، بیماری های مادرزادی و اکتسابی کلیه،اختلالات خواب و برخی از تومورها باشد.

وی تصریح کرد: در کودکان سنین مدرسه و نوجوانان برخی از داروهای مورد استفاده، کافئین، نوشیدنی های انرژی زا و مقدار زیاد مکمل ها وحتی استرس می توانند باعث افزایش فشار خون شوند.

علائم فشار خون در کودکان چیست؟

این متخصص گفت:فشار خون بالا در کودکان ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند و با اندازه گیری فشار خون در طول معاینه می توان آن را تشخیص داد. در فشار خون شدید، علائمی مانند خستگی، سردرد، سرگیجه، وزوز گوش، دوبینی، کاهش بینایی و تپش قلب ممکن است مشاهده شود. هنگامی که فشار خون به سطوحی می رسد که زندگی را تهدید می کند یا بر اندام های حیاتی مانند مغز، کلیه ها و قلب تأثیر می گذارد، به آن فشار خون اضطراری می گویند. در چنین شرایطی مداخله فوری لازم است.»

وی بر کنترل فشار خون برای ممانعت از آثار بلند مدت آن در بدن در دوران بزرگسالی تاکید کرد.

فشار خون بالا از ۳ سالگی قابل اندازه گیری است

وی گفت: برای درک اینکه آیا کودک مبتلا به فشار خون بالا است، توصیه می شود از سن ۳ سالگی هر سال یک بار فشار خون کودک اندازه گیری شود، حتی اگر مشکل سلامتی وجود نداشته باشد. با این حال، پروفسور تاکید می کند که فشار خون باید بدون توجه به سن در کودکان مبتلا به بیماری قلبی و کلیوی، سابقه خانوادگی بیماری کلیوی یا شرایط خاصی که ممکن است باعث فشار خون شود، ارزیابی شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.