افزونه جلالی را نصب کنید. Saturday, 2 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5394 تعداد نوشته های امروز : 9 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • قصه تکراری و پرغصه پیازکاران و منحنی‌های تارعنکبوتی
    ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۴
    شناسه : 13679
    10
    آوای تبریز-عضو کمیسیون کشاورزی گفت: مجلس این نگرانی وجود دارد با توجه به تعرفه صادراتی اعمال شده و دپو حجم بالای پیاز قرمز و پیاز زرد در انبارها شاهد زیان کشاورزان جنوب استان کرمان و سایر نقاط کشور باشیم و در سال آینده نیز با توجه به منحنی‌های تارعنکبوتی سطح زیر کشت این محصول کاهش پیدا کند و با کمبود مواجه شویم.
    پ
    پ

    به گزارش آوای تبریز، ذبیح الله اعظمی ساردوئی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در حاشیه بازدید از میدان میوه و تره بار شهرستان بناب در گفتگو با خبرنگاران در خصوص وضعیت برداشت و صادرات پیاز در کشور، اظهار کرد: با توجه به اینکه کشت بهاره و تابستانه پیاز با چالش مواجه شد کمیسیون کشاورزی به موضوع ورود و بازدیدهایی را داشت.

    نماینده مردم جیرفت و عنبر آباد در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در کمیسیون کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی پس از نظارت میدانی از مزارع پیاز استان‌های مختلف کشور قیمت این محصول به منظور ایجاد صرفه اقتصادی برای کشاورزان افزایش پیدا کرد.

    وی با تاکید بر اینکه رشد قیمت پیاز در بازار باعث شد تا کشاورزان محصول باقی مانده در اراضی خود را با انگیزه بیشتری برداشت و به بازار عرضه کنند، عنوان کرد: متاسفانه صادرات پیاز متوقف شده بود که با ورود کمیسیون کشاورزی این مشکل برطرف شد اما برای صادرات این محصول تعرفه اعمال کردند که حجم صادرات را کاهش داد و به نوعی صادرات را متوقف کرد.

    عضو کمیسیون کشاورزی مجلس، گفت: برآورد و توجیه وزارت جهادکشاورزی این بود که در آبان ماه با کمبود و افزایش قیمت پیاز در بازار مواجه می‌شویم به همین منظور برای صادرات این محصول تعرفه صادراتی تعیین کرده‌اند.

    وی تولید محصولات کشاورزی را یکی از ارکان برقراری امنیت غذایی دانست و گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی برای صدور بخشنامه ممنوعیت صادرات یک محصول باید ۳ تا ۶ ماه قبل این ممنوعیت اطلاع رسانی شود و صدور چنین بخشنامه ای بدون اعلام قبلی و به صورت خلق الساعه، غیرقانونی است.

    این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: با توجه به اینکه عمده پیاز قرمز کشور در استان های آذربایجان شرقی و گلستان تولید می‌شود با دعوت نماینده مردم بناب در مجلس و جمع زیادی از کشاورزانی که با کمیسیون کشاورزی در ارتباط هستند از مزارع، انبارها و مبادی صادراتی پیاز استان آذربایجان شرقی بازدید می‌کنم و گزارش آن طی هفته آینده به کمیسیون کشاورزی ارائه می‌شود.

    اعظمی با بیان اینکه طرحی تحت عنوان طرح استمرار کشت پیاز و سیب زمینی وجود دارد تا به نحوی برنامه ریزی شود که تولید پیاز در مناطق مختلف کشور بر اساس شرایط آب و هوایی به صورت مستمر ادامه داشته باشد تا بتوانیم نیاز بازار را تامین کنیم گفت: در جنوب استان کرمان از ابتدای آذرماه با شدت برداشت پیاز آغاز و تا خردادماه سال بعد ادامه دارد. این نگرانی وجود دارد با توجه به تعرفه صادراتی اعمال شده و دپو حجم بالای پیاز قرمز و پیاز زرد در انبارها شاهد زیان کشاورزان جنوب استان کرمان و سایر نقاط کشور باشیم و در سال آینده نیز با توجه به منحنی‌های تارعنکبوتی سطح زیر کشت این محصول کاهش پیدا کند و با کمبود مواجه شویم.

    عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برای جلوگیری از کمبود پیاز در بازار و کاهش سطح زیرکشت این محصول نظارت میدانی از مزارع پیاز شهرستان بناب تدارک دیده شده است.

    وی بر ضرورت راه اندازی صنایع تبدیلی برای محصول پیاز تاکید کرد و ادامه داد: خرید تضمینی در مجلس شورای اسلامی برای محصولات راهبردی مانند گندم و دانه های روغنی در نظر گرفته شده است و امکان خرید تضمینی پیاز وجود ندارد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.