به گزارش آوای تبریز، جبارعلی ذاکری در نشست با مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس افزود: راهآهن جلفا در شکلگیری این شهر به عنوان یک بندرخشک پررونق نقش بیبدیلی داشته و در زمان کنونی نیز منطقه آزاد ارس به یکی از کانون های اقتصادی شمالغرب کشور تبدیل شده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس نیز در این دیدار گفت: تعیین تکلیف اراضی راه آهن جلفا و اجرای طرح TOD ( توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی) در این منطقه ضروری است.
هادی مقدم زاده، با اشاره به جایگاه راهآهن در توسعه اقتصادی منطقه آزاد ارس خواستار تسریع در عملیاتیسازی خط ریلی تهران- ارس شد و افزود: راهآهن جلفا به عنوان شریان حیاتی تجارت و زیرساخت حوزه گردشگری میتواند منطقه آزاد ارس را به یکی از کانونهای اصلی گردشگری و صادرات کشور تبدیل کند.
وی با اشاره به توافق اخیر جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و نخجوان در چهار حوزه جادهای، انرژی، فناوری و ریلی اظهار کرد: پروژه جادهای آغاز شده ولی هنوز احداث محور ریلی آغاز نشده است.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ارس گفت: اتصال ریلی جمهوری آذربایجان به نخجوان از طریق جلفا نه تنها روابط اقتصادی سه کشور را تقویت میکند بلکه موقعیت ژئوپلیتیک آذربایجانشرقی را نیز ارتقا خواهد داد.
مقدمزاده، با اشاره به موضوع اراضی راهآهن جلفا و راهکارهای فنی برای افزایش سرعت قطارها، خواستار بررسی و پیادهسازی راهکارهای عملی در این زمینه شد.
این دیدار با هدف تقویت کریدورهای تجاری و گردشگری منطقه آزاد ارس برگزار شد و موضوعات راهبردی حوزه حمل و نقل ریلی در منطقه آزاد ارس بررسی شد و طرفین برای همکاری در اجرای پروژههای ریلی مشترک اعلام آمادگی کردند.
در این نشست همچنین بر لزوم رفع موانع حقوقی اراضی و بهینهسازی زیرساختهای موجود برای کاهش زمان سفر تاکید شد.
منطقه آزاد ارس با ۷۱ هزار و ۸۰۰ هکتار گستره در محدوده جلفا، ایری و سیه رود، نوردوز، خداآفرین و قلی بیگلو و داشتن سه گمرک شامل جلفا، نوردوز و خداآفرین از ظرفیت های خوبی برای سرمایه گذاری داخلی و خارجی و رونق اقتصادی استان برخوردار است و به عنوان صنعتی ترین مناطق آزاد کشور مطرح بوده و در مسیر توسعه صادرات و تجارت با کشورهای منطقه گام برمی دارد.
در ۲ زون (بخش) صنعتی این منطقه بیش از ۱۵۰ واحد تولیدی و صنعتی فعالیت می کنند و بزرگترین واحد تولیدات گلخانه ای کشور در منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس واقع است.
در مناطق آزاد تجاری تسهیلات ویژهای نسبت به سرزمین اصلی به سرمایهگذاران اعطا میشود که به طور معمول شامل تخفیف مالیاتی، در اختیار دادن زمین و غیره میشود.
ثبت دیدگاه