به گزارش آوای تبریز،به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، عابدین خرّم در جلسه ستاد اقتصاد دانشبنیان استان، با اشاره به شعار سال جاری، گفت: رشد تولید بدون ارتباط با شعار سالهای گذشته نیست و در حقیقت حلقه مکمل برای رشد اقتصادی کشور به شمار میرود.
وی افزود: دانشبنیان بودن دستگاهها یکی از وظایف اصلی مسئولان دستگاهها، صنایع و بخشهای دانشگاهی و علمی است که تحقق این مهم، اراده جمعی میخواهد.
استاندار آذربایجان شرقی افزود: یکی از مشکلات اصلی استان در این حوزه، نگاه متفرقه هر بخش و غفلت از ظرفیت بخشهای دیگر بود که در سال گذشته با تکیه بر شعار سال توانستیم تمام بازیگران اصلی حوزه فناوری و دانشبنیان را به وحدت و همگرایی برسانیم و تمام بخشهای دولتی، خصوصی، نهادهای مالی و شرکتهای دانشبنیان همه در کنار هم قرار گرفتند.
وی افزود: در حال حاضر بازیگران حوزه فناوری از تمام اطلاعات یکدیگر خبر دارند که این همافزایی و همراهی یکی از اهداف ستاد در سال گذشته و سال جدید است و در صورت تحقق کامل آن، اتفاقات مبارکی خواهد افتاد.
خرّم، عدم تمرکز بر علوم انسانی را یکی از موانع تحرک در حوزه علم و فناوری برشمرد و گفت: فرهنگسازی از طریق علوم انسانی در جامعه قابل تکثیر است و از این طریق است که میتوان به باورپذیری رسید.
استاندار آذربایجان شرقی خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای اصلی دولت، رشد و توسعه اقتصاد دانشبنیان و حمایت همهجانبه از فعالان این بخش است و بنا است تمام فعالیتها منجر به تامین نیازهای فناوری کشور و صادرات محصولات دانشبنیان شود.
وی تاکید کرد: این موضوع در استان نیز یکی از اولویتها و راهبرد اصلی برای تحقق شعار سال در حوزه تولید است؛ البته مهار تورم نیز یک مساله ملی است و استان ما نیز متاثر از این بحث خواهد بود که برای آن نیز برنامههای عملیاتی خواهیم داشت.
خرّم با تاکید بر اینکه باید با استفاده از ظرفیتهای تولید در استان، رشد متوازن تولید را به عنوان محور قرار دهیم، افزود: امروز تولید بسیاری از محصولات ما بیشتر از نیاز استان است، اما در بحث توزیع مشکل داریم که باید این نقیصه رفع شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این جلسه برنامههای استان برای تحقق شعار سال را تشریح کرد و گفت: در زمان آغاز فعالیت دولت سیزدهم، چهارمین استان از نظر تورم در کشور بودیم، اما امروز به رتبه ۱۸ رسیدهایم و شتاب تورم در استان نسبت به گذشته کاهش یافته است.
محمد کلامی با بیان اینکه در احیای واحدهای راکد جزو سه استان برتر کشور در سال گذشته بودیم، گفت: در تمامی شاخصهای مربوط به تولید و سرمایه گذاری جزو رتبههای نخست کشور هستیم.وی با اشاره به اینکه در بهبود فضای کسبوکار نیز جزو استانهای برتر هستیم، افزود: تلاشها برای ارتقای شاخصهای اقتصادی استان با قوت بیشتر ادامه خواهد یافت.
مشاور استاندار آذربایجان شرقی در حوزه فناوری، نوآوری و اقتصاد دانشبنیان نیز با ارائه گزار ش عملکرد یکساله ستاد اقتصاد دانشبنیان استان، نقاط قوت این ستاد را سازماندهی و راهبری متمرکز، مشارکت دستگاهها و استفاده از ظرفیتهای استان، برنامهریزی متناسب با زیستبوم استان و نقاط قابل بهبود را نبود اطلاعات و آمار دقیق از این حوزه، وجود اسناد توسعه متعدد با ادبیات موضوعی متفاوت، اولویت نداشتن برای برخی دستگاهها، عدم هماهنگی کامل و عدم همراهی کافی بخش خصوصی دانست.
در پایان این نشست از مسئولان دستگاههای اجرایی فعال در حوزه اقتصاد دانشبنیان و توسعه علم و فناوری در استان قدردانی شد.
ثبت دیدگاه