به گزارش آوای تبریز، «غلامرضا کنعانی» روز یکشنبه در نشست میز تجاری گرجستان در اتاق بازرگانی تبریز با تاکید بر استقبال گرجستان از افزایش مبادلات تجاری با ایران افزود: توسعه حجم مبادلات تجاری ۲ کشور نیازمند ایجاد برخی شرایط خاص است.
وی اظهار کرد: برای تسهیل تجارت با گرجستان اقدامات مختلفی مانند بسترسازی برای تعامل بیشتر فعالان اقتصادی با هولدینگهای این کشور و اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری انجام شده است.
کنعانی، با بیان اینکه گرجستان به عنوان سومین کشور باثبات منطقه در حوزه تجارت است، ادامه داد: تبریز به عنوان قطب تجارت جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود و حضور تجار این استان در گرجستان پررنگ است.
وی با اشاره به شرایط خاص حاکم بر کشور از جمله تحریمها، یادآور شد: توسعه و گسترش حجم مبادلات با گرجستان موجب بهره مندی ۲ کشور از مزیت های اقتصادی همدیگر می شود.
امسال ۱۲ میلیون دلار کالا از آذربایجان شرقی به گرجستان صادر شده است
ناظر کل گمرکات آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به افزایش حجم صادرات از گمرک تبریز از ابتدای سال جاری تا کنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته، گفت: در سال ۱۴۰۱، ارزش کالاهای صادراتی استان به گرجستان ۹ میلیون دلار بود که امسال این میزان به ۱۲ میلیون دلار رسیده است.
«لیلی اورنگی»، افزود: عمده محصولات صادراتی استان طی این مدت به گرجستان شامل چدن، مصنوعات آهنی، فولادی، کاشی و سرامیک، مصالح ساختمانی و ماشینآلات است.
وی یادآور شد: میزان واردات از گرجستان در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است.
تجار آذربایجان شرقی برای مبادلات اقتصادی با کشورهای خارجی با چالش های مشترکی مواجه هستند
نماینده معاونت اقتصادی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینکه تجار استان برای مبادلات اقتصادی با کشورهای خارجی با چالش های مشترکی مواجه هستند، گفت: بخش اعظمی از مشکلات و چالشها موجود در حوزه تجارت با کشورهای همسایه از جمله ارمنستان، آذربایجان، ترکیه و کشورهای اوراسیا مشترک است.
«رحیم روایی »، افزود: رفع تعهدات ارزی، صدور بخشنامههای خلقالساعه، تغییرات متعدد در بخشنامهها، ارزشگذاری غیرواقعی کالاها در گمرک، مشکلات ترانزیتی و پایانههای مرزی از اساسیترین مشکلات تجار به شمار میرود.
حجم مبادلات آذربایجان شرقی با گرجستان در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲۳۲ میلیون دلار است
مسوول امور بینالملل اتاق بازرگانی تبریز نیز در این نشست، هدف از تشکیل میز تجاری گرجستان را شناسایی مشکلات و بیان پیشنهادات برای بهبود، تسریع و تسهیل تعاملات تجاری با این کشور اعلام کرد و گفت: گرجستان کشوری رو به رشد، دارای ثبات مالی، تجارتپذیر و سرمایهگذارپذیر است.
«سهند شهبازی» با بیان اینکه حجم مبادلات آذربایجان شرقی با این کشور در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲۳۲ میلیون دلار است، افزود: بسیاری از تولیدات این استان با نیازهای وارداتی گرجستان متناسب است.
وی اظهار کرد: آذربایجان شرقی در تولید محصولات فولادی، کاشی و سرامیک، پلیاتیلن، مس و کاتد مس، کفش، روغن موتور و محصولات کشاورزی از قطب های مهم کشور بوده و در این زمینه ها می تواند با گرجستان همکاری تجاری داشته باشد.
بخش قابل توجهی از فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی با گرجستان تجارت می کنند
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز نیز در این جلسه با بیان اینکه بخش قابل توجهی از فعالان اقتصادی استان مشغول تجارت با گرجستان هستند، گفت: مبادلات اقتصادی تجار استان با این کشور در سطوح مختلف کوچک و بزرگ انجام می شود.
«نوید امجد» با اشاره به اینکه تجارت با گرجستان در برههای برای آذربایجان شرقی دوران طلایی بود، افزود: در برههای نیز این شرایط اسفناک بود و روند نزولی داشت.
وی با تاکید بر اینکه روابط تجاری با این کشور همواره با مسایل سیاسی و نگرش حزب حاکم همراه بوده است، اظهار کرد: طی سالهای قبل صنوف مختلفی در زمینه تجارت با این کشور دچار مشکل شدهاند بنابراین تلاش می شود با کانالیزه کردن و پیگیری مشکلات تا حصول نتیجه از بخش خصوصی استان حمایت شود.
میز تجاری گرجستان با حضور نمایندگانی از بخش دولتی و خصوصی با هدف شناسایی مشکلات و افزایش مبادلات تجاری با گرجستان و تسهیل شرایط صادرات به این کشور در اتاق تبریز تشکیل شد و تجار استان مشکلات خود در زمینه تجارت با گرجستان را ارایه کردند.
تجار و فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی، نقل و انتقال پول و رفع تعهد ارزی، سختگیری گمرک در خصوص گواهی استاندارد، چند نرخی بودن ارز، اعمال قوانین سلیقهای، نبود تفاهمنامههای تجارت ترجیحی، عدم آگاهی از قوانین کشور مقصد، هزینههای گزاف خواب ماشین در مرز، بهروز نبودن سیستم حمل و نقل کامیونها و عدم آگاهی از نحوه صدور اسناد صادراتی را از جمله چالش ها و مشکلات تجارت با گرجستان اعلام کردند.
حجم مبادلات تجاری جمهوری اسلامی ایران و گرجستان در سال ۲۰۲۲ به ۲۶۲ میلیون دلار رسید که از این رقم ۲۳۲ میلیون دلار صادرات ایران به گرجستان و ۳۰ میلیون دلار صادرات گرجستان به ایران بوده است. حجم مبادلات ۲ کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به سال ۲۰۲۱ حدود ۷۰ درصد رشد داشته است.
گُرجِستان کشوری واقع در قفقاز جنوبی است که از غرب با دریای سیاه، از شمال با روسیه، از جنوب شرق به جمهوری آذربایجان و از جنوب با ترکیه و ارمنستان هممرز است. پایتخت آن، شهر تفلیس است. مساحت گرجستان ۶۹٬۷۰۰ کیلومتر مربع (۲۶٬۹۱۱ مایل مربع) و جمعیت آن در ژانویه سال ۲۰۲۱ بیش از چهار میلیون نفر بود.
گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر ۲ قارهٔ اروپا و آسیا قرار داشته و یکی از اهداف مقامات سیاسی این کشور، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو است؛ که در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو است.
ثبت دیدگاه