به گزارش آوای تبریز، حبیب عبدلی روز دوشنبه با بیان اینکه میزان بارش استان از اول مهر تا ۶ آبان سال آبی جاری ۴.۹ میلیمتر ثبت شده است، افزود: در این بازه زمانی در سال آبی گذشته ۱۹.۲ میلی متر بارش در این استان ثبت شده بود.
وی با اشاره به اینکه متوسط بارش یک سال کامل آبی استان ۳۱۱.۳ میلیمتر است، اظهار کرد: میزان بارش سال آبی جاری حاکی از تامین حدود ۱.۶ درصد از متوسط بارش سال آبی آذربایجان شرقی است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی با بیان اینکه متوسط بارش بلند مدت استان بازه زمانی ۳۵ روز ابتدای فصل پاییز حدود ۱۹ میلیمتر است، گفت: در این بازه زمانی میزان بارش سال آبی جاری نسبت به بلندمدت ۷۴.۲ درصد معادل ۱۴.۱ میلی متر کاهش نشان می دهد.
عبدلی، ادامه داد: در سال آبی جاری بیشترین بارش در استان از کلیبر به میزان ۱۰.۴ میلی متر و کمترین بارش از مراغه به میزان چهار دهم میلی متر گزارش شده است.
وی یادآور شد: میزان بارش سال آبی جاری در کلیبر نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ( ۳۱.۷ میلی متر) حدود ۱۹.۳ میلی متر و نسبت به بلند مدت (۲۹.۴ میلی متر) حدود ۱۷ میلی متر کاهش یافته است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: میزان بارش در مراغه نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته ( ۲۹.۶ میلی متر) حدود ۲۹.۲ میلی متر افزایش و نسبت به بلند مدت ( ۱۸ میلی متر) حدود ۱۷.۶ میلی متر کاهش نشان می دهد.
عبدلی، افزود: پس از کلیبر، شهرهای خداآفرین با ۱۰.۷ میلی متر و ورزقان با ۹.۵ میلی متر بیشترین بارش سال آبی جاری و شهرهای ملکان و لیلان با هفت دهم و و عجبشیر با هشت دهم پس از مراغه کمترین بارش سال آبی جاری را به خود اختصاص داده اند.
وی میزان بارش سال آبی جاری در تبریز را ۳.۲ میلی متر اعلام کرد و اظهار کرد: میزان بارش سال آبی جاری در این شهرستان نسبت به مدت مشابه سال آبی گذشته (۲۱.۹ میلی متر) حدود ۱۸.۷ میلی متر و نسبت به بلند مدت(۱۶.۸ میلی متر) حدود ۱۳.۶ میلی متر کاهش یافته است.
دمای هوا در آذربایجان شرقی ۲ دهم سانتی گراد افزایش یافته است
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: دمای استان در سال زراعی جاری ( از اول مهر تا پنج آبان امسال) نسبت به بلند مدت ۲ دهم درجه سانتی گراد افزایش یافته است.
عبدلی، با بیان اینکه میانگین دمای ثبت شده استان در این بازه زمانی از سال زراعی جاری ۱۳.۹ درجه سانتی گراد است، افزود: میانگین دمای ثبت شده در این بازه زمانی در بلند مدت ۱۳.۷ درجه سانتی گراد است.
وی اظهار کرد: در سال زراعی جاری بیشترین افزایش دما نسبت به بلند مدت در چاراویماق به میزان هفت دهم درجه سانتی گراد و کمترین افزایش دما در اهر، مرند و شرق دریاچه ارومیه به میزان یک دهم درجه سانتی گراد ثبت شده است.
مدیرکل هواشناسی آذربایجانشرقی گفت: در این بازه زمانی دمای هوا در بلندمدت در چاراویماق، اهر، مرند و شرق دریاچه ارومیه به ترتیب ۱۳، ۱۲.۷، ۱۴.۲ و ۱۷.۲ درجه سانتی گراد ثبت شده است.
عبدلی، ادامه داد: دمای هوا در شهرهای اسکو چهار دهم، ورزقان سه دهم، هریس سه دهم، شبستر ۲ دهم، تبریز ۲ دهم، بستان آباد یک دهم و آذرشهر یک دهم نسبت به بلند مدت کاهش یافته است.
ثبت دیدگاه