بازار تاریخی تبریز نیازمند بازآفرینی است
۲۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۳
شناسه : 13966
6
آوای تبریز- معاون میراث فرهنگی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی گفت: بازار تاریخی و جهانی تبریز نیازمند بازآفرینی است تا با حفظ تمام معیارهای سنتی و فرهنگی ماندگار و به نسل های بعدی تحویل داده شود.
منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش آوای تبریز، «وحید نواداد» روز پنجشنبه در همایش علمی بررسی باستان شناسی و مرمتی بازار تبریز، افزود: در این راستا اقدامات مناسبی طی سالیان گذشته انجام یافته و امیدواریم با همکاری تمام دستگاه ها و نهادهای مسئول این فعالیت ها همچنان تداوم یابد و تقویت شود.

وی اظهار کرد: حفظ ایمنی و سیستم گرمایشی بازار تاریخی و مسقف یکی از اولویت های کاری مهم میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی و همچنین مجموعه شهرداری تبریز است که باید در کنار این ۲ مجموعه سایر نهادها و سازمان‌های دولتی و عمومی نیز همکاری لازم را داشته باشند تا مشکلات موجود در سریع ترین زمان حل شود.

نواداد با بیان اینکه کهن شهر تبریز مملو از آثار، بناها و محوطه های تاریخی و میراثی است، یادآور شد: بازار تاریخی تبریز ثبت جهانی شده است و امروز در تمام نقاط جهان شناخته شده است.

وی پویایی و زندگی جاری در بازار تبریز را بسیار مهم و از نظر الگوهای یونسکو پراهمیت دانست و ادامه داد: در این رابطه ضرورت دارد آثار تاریخی موجود بازار اعم از مدارس، مساجد و حمام ها حفظ و مرمت شود تا میراث ماندگار برای آیندگان باشد.

شهردار منطقه هشت تبریز نیز در این همایش ساماندهی بافت تاریخی فرهنگی شهر را نیازمند ارتباط مستمر بین شهرداری و دانشگاه ها دانست تا از فناوری های به روز در اجرای پروژه های مرمتی بهره گرفت.

« حسین منیری فر » با اشاره به اینکه تلاش می کنیم با همکاری اداره کل میراث فرهنگی و دیگر سازمان های دخیل در این امر اقدام به رفع مشکلات بازار تاریخی تبریز کنیم، افزود: بازار تبریز ظرفیت خوبی برای جذب گردشگر دارد که باید با ساماندهی مناسب از ظرفیت های این بازار تاریخی به بهترین نحو ممکن بهره ببریم.

وی ادامه داد: طی چند سال اخیر کف سازی و اقدامات عمرانی مناسبی در بازار مسقف تبریز اجرا شده است و با تمام قدرت در آینده نیز این اقدامات تداوم خواهد یافت و شاهد تحول اساسی این بازار تاریخی خواهیم بود.

منیری فر اجرای طرح ایمنی بازار تاریخی تبریز را از جمله طرح های مهم این سازه تاریخی برشمرد و گفت: در این زمینه آماده همکاری با ادارات برق و گاز و سازمان آتش نشانی برای ایمنی بخشی بازار مسقف تبریز هستیم.

وی همچنین از تدوین و آماده سازی کتاب بازار تاریخی تبریز با معرفی کامل تیمچه ها، راسته ها، سراها، اسامی بازاریان قدیمی و علمای بازار و رویدادهای بازار خبر داد.

بازار تبریز بزرگترین و مهمترین بازار سرپوشیده جهان متشکل از تیمچه ها، دالان ها، سراها، کاروان سراها، حمام ها، مساجد و مدارس مختلفی است که در سال ۲۰۱۰ در جریان نشست سی و چهارم یونسکو در فهرست میراث تاریخی جهان به ثبت رسید.

این اثر دوره سلجوقی دارای ۵ هزار و ۵۰۰ باب حجره و مغازه، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته، یازده باب دالان، ۹ باب مدرسه دینی، ۵ باب حمام و افزون بر ۵۰ گوه شغل بزرگترین مرکز تجارت و داد و ستد شمال غرب کشور و در سده های مختلف تاریخی در جهان شهره خاص داشته و دارد.

زمان ساخت این بنای بی همتا به دوره زندیه می رسد که به جهت قرار گرفتن تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بود.

این اثر ممتاز تاریخی در سال ۱۳۵۴ شمسی با شماره ۱۰۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.