افزونه جلالی را نصب کنید. Tuesday, 26 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5537 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • آسیب شنوایی شایع‌ترین معلولیت مادرزادی
    ۱۲ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۵
    شناسه : 12477
    8
    آوای تبریز-مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با بیان ناشناخته بودن ۲۵ درصد از معلولیت های شنوایی ابراز داشت: علت ۵۰ درصد از معلولیت های مذکور ژنتیکی و ۲۵ درصد سایر موارد از قبیل زردی، بیماریهای مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان
    منبع : فارس
    پ
    پ

    به گزارش آوای تبریز، فرگل صحاف امروز در آیین گرامیداشت روز جهانی ناشنوایان، که باشکوه خاصی در محل سالن همایش و سینما سرباز تبریز برگزار شد، ضمن تبریک ولادت باسعادت پیامبر اعظم (ص) و ششمین اختر تابناک ولایت و امامت امام صادق (ع)،  آسیب شنوایی را شایع ترین معلولیت مادرزادی در بین نوزادان عنوان کرد. 

    ناشناخته بودن ۲۵ درصد از معلولیت‌های شنوایی

    وی با بیان ناشناخته بودن ۲۵ درصد از معلولیت های شنوایی ابراز داشت: علت ۵۰ درصد از معلولیت های مذکور ژنتیکی و ۲۵ درصد سایر موارد از قبیل زردی، بیماریهای مادر در حین بارداری و مسائل هنگام زایمان و….. می باشد و با عنایت به اینکه هرچه سن بروز آسیب شنوایی پایین تر باشد، میزان مشکلات عملکردی فرد بیشتر می باشد؛ بهزیستی با اولویت قرار دادن برنامه هایی همچون غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارائه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی و آموزش و مشاوره خانواده و آماده سازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه یاریگر متخصص و متعهد کودکان دارای آسیب شنوایی و خانواده آنان است. 

    وی تعداد معلولان شنوایی تحت پوشش بهزیستی استان را ۱۴ هزار و ۲۸۶ برشمرد که ۱۶.۲ درصد از افراد دارای معلولیت تحت پوشش استان را تشکیل می دهند و اظهار داشت: علاوه بر پرداخت مستمری به  ناشنوایان تحت پوشش، ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به خانواده ها وکودکان مبتلا به اختلالات شنوایی، در قالب مراکز روزانه توانبخشی ، ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به کودکان مبتلا به اختلالات شنوایی در قالب مراکز توانبخشی حرفه ای بالای ۱۵ سال، ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به توانخواهان کم شنوا و ناشنوا در قالب کارگاه های تولیدی حمایتی، ارائه خدمات کاریابی و اشتغال به توانخواهان کم شنوا و ناشنوا در قالب ۳ مراکز پشتیبانی شغلی در استان از دیگر اقدامات بهزیستی در راستای حمایت از این قشر می باشد.

    تخصیص ۲۰ درصد از اعتبارات وسایل کمک توانبخشی به معلولین شنوایی دکتر صحاف از تخصیص ۲۰ درصد از اعتبار وسایل کمک توانبخشی به مبلغ ۱۹۵۰۰ میلیون ریال به افراد دارای معلولیت شنوایی در سال گذشته خبر داد.

    مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت ۷ واحد گفتاردرمانی در سطح استان بیان کرد : در مراکز مذکور علاوه بر درمان اختلالات گفتاری، خدمات توانبخشی نیز به افراد کم شنوا و نا شنوا ارائه می شود که در سال گذشته ۹۸ نفر از اقشار تحت پوشش از مراکز مذکور خدمات دریافت کرده اند. 

    وی کاشت حلزون را از اقدامات مهم این اداره کل عنوان کرد و ادامه داد : با پیگیری های به عمل آمده از سال ۱۳۸۶ اعتبار قابل توجهی به امر کاشت حلزون اختصاص یافته است که جهت کاشت حلزون، تعمیر و تعویض هزینه می شود و ۲۲۱ مددجو با مساعدت بهزیستی استان در سال ۱۴۰۱ توانستند از عمل کاشت حلزون بهره مند شوند. هنردرمانی در مراکز توانبخشی بهزیستی مدیرکل بهزیستی آذربایجان شرقی از ارائه خدمات هنردرمانی، نمایش درمانی و موسیقی درمانی در ۷ مراکز توانبخشی به ۳۵۲ توانخواه دارای اختلال شنوایی خبر داد. 

    وی اعزام ۵۸۲ نفر و ۱۰ نفر آموزش تربیت مترجم در قالب توافق نامه مشترک در خصوص زبان اشاره ایرانی با موسسه های آموزشی و توانبخشی ناشنوایان را متذکر شد و ابراز داشت: ارائه خدمات خانواده محور از طریق مراکز مراقبت در منزل و مراکز ارائه خدمات توانبخشی در منزل، به تعداد ۴۸ نفر، تسهیلگری اشتغال ۲۱۰۰ نفر از ناشنوایان در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۶۵ نفر از گروه هدف مذکور در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۲ از طرق مختلف از جمله پرداخت تسهیلات اشـتغالزایی، پرداخت مشوقهای حمایتی، مشاغل خانگی، تعاونیها، گروههای همیار و…، احداث و تحویل ۱۰۰ واحد مسکن مددجویی به افراد ناشنوا در سال ۱۴۰۱، اجرای برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران به تعداد ۴۷۸۱۱ نفر و فعالیت ۹ تشکل در سطح استان با ارائه خدمات رفاهی، فرهنگی، اجتماعی در حال فعالیت به گروه ناشنوایان با هدف احقاق حقوق ناشنوایان از اهم فعالیت های اداره کل بهزیستی آذربایجان شرقی بود که فرگل صحاف به آنها اشاره کرد. 

    صحاف برنامه غربالگری شنوایی سنین ۳ تا ۵ سال به تعداد ۱۲۰۰ نفر را خاطر نشان کرد و بیان کرد : با توجه به عملکرد درخشان این برنامه در سطح کشور، ایران یکی از ۷ کشور اصلی همکار برنامه با سازمان بهداشت جهانی در زمینه غربال شنوایی می باشد.

    وی شناسایی ناشنوایان در روستاها را از برنامه های اصلی بهزیستی عنوان کرد و افزود: در قالب برنامه توانبخشی مبتنی بر جامعه که از سال ۱۳۷۴ تا کنون اجرا شده و ۹۸ درصد روستاها را تحت پوشش قرار داده از ابتدای طرح تاکنون ۸۳۱ نفر از افراد دچار اختلال شنوایی و اختلال صوت وگفتار شناسایی شده است و از سال گذشته طرح شناسایی ناشنوایان در شهرها نیز انجام می گیرد که در این طرح به تعداد ۱۴۱ نفر خدمات ارائه شده است.

    محمد رمضانی مدیرعامل کانون ناشنوایان آذربایجان شرقی نیز در ابتدای این مراسم، گزارشی از عملکرد،  فعالیت ها و انتظارات کانون ارائه کرد و فراگیری و توسعه زبان اشاره را حقی برای تمام ناشنوایان دانست که می تواند در راستای بسترسازی و  افزایش مشارکت افراد ناشنوا در فعالیت‌های اجتماعی در سطح جامعه مهم واقع شود . 

     شایان ذکر است، اجرای سرود توسط گروه سرود ناشنوایان و تجلیل از خیران گرانقدر، پیشکسوتان، قهرمانان و نام آوران عرصه های ورزشی و مترجمان فعال زبان اشاره، از  برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی این مراسم بود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.