به گزارش آوای تبریز، دکتر سید ضیاالدین راثی هاشمی، عضو هیات علمی علوم پزشکی تبریز و جراح بخش توراکس بیمارستان امام رضا(ع) تبریز ظهر امروز در نشست خبری به مناسبت برگزاری “هجدهمین کنگره بینالمللی جراحیهای کم تهاجمی” اظهار کرد: این کنگره به صورت بینالملل و همه ساله برگزار میشود و هر سال یکی از استانها میزبانی این کنگره را برعهده میگیرد و امسال میزبانی این کنگره در شهر تبریز است.
وی با بیان اینکه فاز عملیاتی برگزاری کنگره شروع شده است و به امید خدا از ۱۱ تا ۱۳ مهر در هتل پتروشیمی تبریز برگزار میشود، گفت: در کنگره سخنرانان متعددی از دانشگاههای علوم پزشکی مختلف کشور حضور خواهد داشت به طوریکه حدود ۱۰۰ سخنران و ۸ پنل و میزگرد پیشبینی شده است.
جراح بخش توراکس بیمارستان امام رضا(ع) ادامه داد: از کشورهای آمریکا، سوئیس، فرانسه و آلمان سخنران خواهیم داشت که البته حضور همه این عزیزان به صورت وبینار خواهد بود چراکه به علت فصل کاری، سختی تردد، ترجیح دادند تا به صورت وبینار در این کنگره حضور داشته باشند.
وی بیان کرد: افتتاحیه این کنگره ۱۱ مهرماه است و گروه هدف جراحی عمومی و زیرگروه هستند، بیهوشی، گوش و حلق و بینی است و تقریبا تمامی جراحیهاست.
هاشمی خاطرنشان کرد: هدف از این کنگره این است که با توجه به پیشرفت علم پزشکی، باید خود را بروز کنیم و از آنجایی که جراحیهای مینیمال نیز جای خود را در جراحیهای دنیا باز کرده است از اینرو این نوع جراحیها در کل دنیا به یک استاندارد تبدیل شده است و ما نیز باید به این سمت و ارتقای آن پیش رویم.
ایران حرفی برای گفتن در جراحیهای غیرتهاجمی دارد
وی در خصوص اینکه وضعیت ایران و استان آذربایجانشرقی در جراحیهای غیرتهاجمی چگونه است گفت: ایران صاحب سبک در این زمینه است و توانسته است در برخی اعمال جراحی جای مخصوص در خاورمیانه و آسیا داشته باشد و استان ما پیشرفت قابل توجه داشته است ولی همچنان نیاز به پیشرفت زیاد دارد به طوریکه باید در دانشگاه به این هدف که فلوشیپهای حرفهای تربیت کنند، برسند.
هاشمی افزود: حمایت، توجه به نیروی انسانی متخصص، بروزرسانی تجهیزات همه باعث میشود تا موضوع جراحی غیرتهاجمی در استان ترویج یابد.
رئیس کنگره جراحیهای غیرتهاجمی یادآور شد: البته اولین عمل جراحی لاپاراسکوپی در سال ۷۴ در تبریز برگزار شده است و یکی از اهداف این کنگره نیز قدردانی از پدر لاپاراسکوپی تبریز میباشد.
وی با اشاره بر اینکه به این کنگره بیش از ۱۶۰ مقاله ارسال شده است که بعد از داوری ۱۰۰ مقاله پذیرفته شده است که در طول ۳ روز در دوسالن مجزا ارائه خواهد شد؛ افزود: تقریبا در این کنگره از همه دانشگاههای کشور حضور خواهند داشت و همچنین همکارهای غیر هیات علمی هم در این کنگره شرکت خواهد کرد.
هاشمی ادامه داد: اهمیت این کنگره به قدری زیاد است که تمامی دانشگاههای مادر در این کنگره حاضر خواهند بود و همچنین تمامی افراد صاحب نظر نیز حضور خواهند داشت.
وی ابراز کرد: در کنار کنگره ۱۵ غرفه تجهیزات پزشکی نیز برپا خواهد شد، این شرکتها نقش مهمی از نظر تامین مالی ما داشتند و حمایت زیادی کردند همچنین از استانداری نیز بابت قول مساعدت جهت برگزاری این کنگره قدردانی میکنیم.
جراح بخش توراکس بیمارستان امام رضا(ع) توضیح داد: این کنگره امتیاز بازآموزی دارد( ۱۵ امتیاز در نظر گرفته شده است). یکی دیگر از مزیت این کنگره این است که برای پزشکان عمومی نیز امتیاز وجود دارد.
وی یادآور شد: روسای انجمن جراحی عمومی، استاندار آذربایجانشرقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی حضور خواهند داشت.
هاشمی این کنگره به صورت تخصصی در کشورهای مختلف برگزار میشود و از اینکه امسال در تبریز برگزار خواهد شد، وجهه متفاوتی دارد چراکه آبرویی برای شهر است و امید است تمام زیباییهای شهر را به خوبی نشان دهیم و همچنین ارتقای کیفی زیادی در جراحیهای غیرتهاجمی استان رقم بیاورد.
وی گفت: ما حامیان مالی از بخش خصوصی است و بیمارستان حضرت ولیعصر و بیمارستان بهبود هم کمک کردهاند.
ضرورت حمایت مسوولان استان از بخش پزشکی و درمانهای روز دنیا
عبدالرضا مهدینواز، دبیر کنگره با بیان اینکه برنامههای جنبی کنگره با چندین گروه پزشکی همراه خواهد بود، افزود: برنامه جراحی زنده و لایو در این کنگره پیشبینی شده است و همچنین برنامههای فرهنگی هم نیز وجود دارد.
وی متذکر شد: اهمیت کنگره ما در این است که شاید بقیه کنگرهها فقط یک رشته را درگیر کنند ولی یکی از نکات مهم این کنگره این است که چندین رشته به صورت مستقیم درگیر این کنگره هستند.
مهدینواز با درخواست از رسانهها در بازتاب خبری و انعکاس اهمیت چنین کنگرههایی در استان گفت: باید مسوولان به این موضوع توجه کنند و حمایت کنند و ما متاسفانه حمایت کمی دیدیم در حالیکه تمامی ارگانها باید توجیه شوند و از اهمیت این موضوع باخبر باشند تا در این مسیر ما را حمایت کنند.
وی ادامه داد: پیشرفت و اولویت قراردادن موضوع پزشکی و ارتقای کمی و کیفی درمان در استان و بهرهگگیری از تجارب چنین کنگرههایی میتواند تحول عظیم در بخش پزشکی استان به همراه داشته باشد.
ثبت دیدگاه