کاهش ۵۰ درصدی سطح کشت گوجه‌فرنگی در فضای آزاد در آذربایجان‌شرقی
۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۹:۵۰
شناسه : 10800
1
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: با توجه به لزوم مدیریت مصرف آب و با تاکید بر رعایت الگوی کشت، سطح کشت گوجه‌فرنگی در استان تا ۵۰ درصد کاهش می‌یابد.
منبع : ایسنا
پ
پ

به گزارش آوای تبریز، اکبر فتحی در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به این‌که بخشی از امنیت غذایی را در دسترس بودن محصولات غذایی متنوع تشکیل می‌دهد، اظهار کرد: در امنیت غذایی نمی‌توان صرفاً روی یک محصول تاکید کرد و هر محصولی که موردنیاز است، باید ضرورتا کشت شود.

وی ادامه داد: کشت این محصولات باید در پهنه کشور و بر اساس ظرفیت‌ها و شرایط آب و هوایی هر منطقه صورت گیرد.

وی با اشاره به کاهش میزان تولید گوجه فرنگی در استان نسبت به آخرین سال زراعی، گفت: از یک میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان، جمع سطح زیرکشت گوجه فرنگی استان دو هزار و ۳۰۰ هکتار تا دو هزار و ۵۰۰ هکتار است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی افزود: اگر سرانه مصرف را نزدیک به ۳۰ کیلوگرم لحاظ کنیم، استان آذربایجان‌شرقی با چهار میلیون نفر جمعیت حدود ۱۲۰ هزار تن نیاز به گوجه فرنگی خواهد داشت و این در حالی است که میزان تولیدات گوجه فرنگی ما در استان حدود ۱۲۰ هزار تن تا ۱۳۰ هزار تن در نوسان است.

وی افزود: وقتی در خصوص محصولات کشاورزی صحبت می‌کنیم تولیدات یک استان به صورت مجزا مورد بحث نیست و تولیدات استان‌های دیگر نیز متاثر خواهد بود، مخصوصا محصولی مانند گوجه فرنگی که به شدت فسادپذیر است و در زمان محدود به بازار روانه می‌شود.

فتحی ادامه داد: وضعیت آذربایجان‌شرقی در حوزه صنایع تبدیلی قابل قبول است و به همین دلیل در خصوص محصولی مانند گوجه فرنگی، از استان‌های دیگر به آذربایجان‌شرقی ارسال می‌شود تا در استان ما فرآوری شود، بنابراین برنامه‌ریزی در خصوص مصرف به‌صورت تازه‌خوری و استفاده در صنایع تبدیلی باید در سطح ملی انجام گیرد.

وی در خصوص بهای تمام‌شده‌ی گوجه فرنگی، گفت: بهایی که اخیرا برای این محصول استخراج شده است با احتساب هزینه‌های کارگری و سود معقول ۱۵ درصدی هر کیلو چهار هزار تومان است اما در پیک مصرف و برداشت با قیمتی کمتر از این میزان خریداری می‌شود، گوجه فرنگی معمولا در ابتدا و انتهای فصل برداشت با افزایش قیمت خرید روبه‌رو می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی در خصوص قیمت تضمینی خرید گوجه فرنگی، متذکر شد: قیمت خرید تضمینی همان کف قیمت است و به این علت انتخاب می‌شود که کشاورز متضرر نشود و در حال حاضر دولت سه هزار و ۸۰۰ تومان برای هر کیلو را به عنوان قیمت خرید تضمینی گوجه فرنگی انتخاب کرده است تا اگر در هر استان از این قیمت پایین‌تر آمد با توجه به ظرفیت‌های هر استان در بخش‌های مختلف از قبیل اتحادیه‌های کشاورزی، تشکل‌ها، سازمان تعاون روستایی و پشتیبانی مالی که از طریق نهادهای پشتیبان مانند بانک کشاورزی و صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری بخش کشاورزی صورت می‌گیرد، در آن مقاطع زمانی برای فرآوری اقدام به خرید گوجه فرنگی کنند.

وی با اشاره به بازار صادراتی گوجه فرنگی‌هایی که در محیط‌های کنترل شده در استان کشت می‌شوند، تصریح کرد: سرمایه‌گذارانی که در حوزه گلخانه سرمایه‌گذاری می‌کنند، ابتدا بازار فروش خود را پیدا می‌کنند و به همین دلیل حدود ۳۰ هزار تنی که در محیط‌های گلخانه‌ای کشت می‌شود، تاثیر قابل توجهی در بازار گوجه فرنگی که در محیط آزاد کشت می‌شود، ندارد.

فتحی تمرکز تولید بر محصولات استراتژیک در حوزه کشاورزی را عملا غیرممکن دانست و افزود: زمین‌های کشاورزی استعدادهای مختلفی دارند و بر همین اساس باید اقدام به کشت محصول کرد و برخی محصولات نیز با وجود این‌که راهبردی نیستند اما محصولاتی حساس و دارای اهمیت هستند و در سفره روزانه مردم جای دارند که گوجه فرنگی نیز به صورت تازه یا در قالب رب گوجه فرنگی جزء همین محصولات است.

وی ادامه داد: بنابراین کشت گوجه فرنگی ضرورت دارد اما کشت آن باید به اندازه و بر اساس نیاز باشد اما خارج از این نیاز کشت آن در فضای آزاد حتی اگر به صورت رب گوجه فرنگی قرار باشد صادر نیز شود، آنچنان مورد قبول ما نمی‌باشد و توجیهی نیز ندارد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.