به گزارش آوای تبریز، محمدعلی ملک احمدی روز دوشنبه ، افتخارات هاکی سالنی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهانی و بین المللی را غیرقابل قیاس با سایر رشته های تیمی دانست و افزود: هیچ تیمی در ایران تاکنون موفق به کسب یازده عنوان قهرمانی در آسیا و نیز مقام سومی جام جهانی نشده است، اما با وجود چنین جایگاهی هنوز هاکی سالنی و چمنی جزو رشته های دارای جایگاه در رسانه ها نیست و مسئولان نیز توجه چندانی به آن ندارند.
وی هاکی را یکی از رشته های مطرح و عنوان دار ایران اسلامی در آسیا و جهان توصیف و اظهار کرد: متاسفانه این رشته ورزشی همواره مورد بی مهری قرار گرفته است و ورزشکاران هاکی تاکنون برای مطالبات و انتظارات به حق خود پاسخی دریافت نکرده اند.
ملک احمدی یکی از چالش های مهم ورزش هاکی در ایران را درآمد پایین ورزشکاران و گردش مالی بسیار پایین این رشته عنوان کرد و یادآور شد: بر همین اساس تعدادی از ورزشکاران ملی پوش اکنون در تیم های خارجی از جمله تیم های ترکیه ای بازی می کنند، در حالی که اگر مبلغ قراردادهای داخلی باشگاه ها مناسب باشد، این عده در داخل کشور بازی کرده و موجب ارتقای سطح کیفی رقابت های لیگ می شوند.
وی با ابراز تاسف از اینکه سقف قرارداد بازیکنان هاکی سالنی در کشور حدود ۶۰۰ میلیون ریال است، ادامه داد: آیا با این مبلغ برای ورزشکار انگیزه به وجود می آید تا در میادین بین المللی از نام و اعتبار ایران اسلامی دفاع کند؟
ملک احمدی گفت: ما از مدیران و به خصوص وزیر ورزش و جوانان انتظار داریم تا هاکی را نیز همچون فوتبال، والیبال، بسکتبال، کشتی و ورزش های رزمی فرض کرده و برای توسعه و ترقی این رشته و نیز ارتقای گردش مالی آن همت کنند.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات و لوازم مورد نیاز برای هاکی گران قیمت و برای هر ورزشکاری غیرقابل تامین است و افزود: یک چوب هاکی بیش از ۱۰۰ میلیون ریال، گارد دروازه بانی ۲۰ میلیون ریال و دستکش مخصوص ۳۰ میلیون ریال در سطح متوسط هزینه دارد که تامین این میزان پول برای ورزشکاران جوان بسیار سخت و دشوار است.
ملک احمدی با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش از ۱۰ هزار هاکی باز چمنی در ایران فعالیت می کنند، خواستار توجه خاص رسانه ها، صدا و سیما، دولت و وزارت ورزش و جوانان به این رشته ورزشی مهیج شد و اضافه کرد: هر گونه سرمایه گذاری در این رشته می تواند زمینه های لازم و کافی برای افتخار آفرینی بیشتر را فراهم کند.
وی امکانات هاکی سالنی در کشور را خوب عنوان کرد اما یادآور شد: این امکانات و تجهیزات تاکنون در هاکی چمنی ایجاد نشده است و از نظر زیرساختی نیازمند تقویت و راه اندازی زمین های چمن بیشتر در کشور هستیم، چون این رشته به چمن های مخصوص و استاندارد نیاز دارد.
سرمربی تیم ملی هاکی چمنی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هم اکنون این تیم خود را برای حضور در رقابت های منطقه آسیای مرکزی آماده می کند، گفت: به همین منظور از ۱۸ فروردین ماه اردوی خود را در تبریز شروع کرده و این اردو تا فردا ادامه دارد.
ملک احمدی زمان اعزام تیم ملی هاکی چمنی به رقابت های فوق را ۲۹ اردیبهشت ماه اعلام و اضافه کرد: پس از اتمام اردوی تبریز، ۲ اردوی دیگر در شهرهای سمنان و تهران خواهیم داشت تا با آمادگی کامل به رقابت های آسیای مرکزی که در ازبکستان برگزار می شود، اعزام شویم.
وی میزان آمادگی تیم ملی هاکی چمنی در شرایط کنونی را ۷۰ درصد اعلام کرد که تا پایان ۲ اردوی دیگر به آمادگی بیش از ۹۰ درصد خواهد رسید.
ملک احمدی تعداد نفرات حاضر در اردوی تبریز را ۳۴ نفر اعلام کرد و گفت: پس از ۲ اردوی دیگر این نفرات به ۱۸ نفر کاهش می یابد تا به مسابقات ازبکستان اعزام شویم.
کاپیتان تیم ملی هاکی چمنی: راه اندازی لیگ ضروری است
کاپیتان ۳۰ ساله و نقده ای تیم ملی هاکی چمنی ایران نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، خواستار راه اندازی لیگ باشگاهی در کشور شد و با تاکید بر اینکه این مطالبه جزو ضرورت های توسعه و همگانی سازی این رشته ورزشی است، گفت: بدون یک لیگ پویا و با گردش مالی مناسب، نباید انتظار ترقی هاکی چمنی را داشت.
وحید صمدی نقده ای با اشاره به اینکه مدت ۱۵ سال است در تیم های مختلف ملی عضویت دارد، اظهار کرد: کسب عنوان سومی هاکی سالنی جام جهانی و چهار عنوان قهرمانی آسیا از جمله افتخارات این حضور بوده است، اما با وجود این همه مدال آوری هنوز از نظر اقتصادی و تامین معیشت خود مشکل دارم.
وی یادآور شد: بنده به عنوان کاپیتان تیم ملی به صورت حرفه ای نمی توانم هاکی را دنبال کنم و به دلیل داشتن شغل آزاد و مغازه داری، مجبور به فعالیت های غیر ورزشی و اقتصادی برای تامین نیازهای روزمره هستم.
صمدی نقده ای توجه به ورشکاران به ویژه در سطح ملی را جزو حقوق اولیه هر ورزشکاری در این سطح دانست و ادامه داد: با وجود تمام مشکلات، از رییس فدراسیون تشکر می کنم که زمینه های سفرهای خارجی تیم ملی را فراهم کرده است و در این شرایط بسیار نامناسب اقتصادی یک کاروان ۵۰ نفره به رقابت های آسیای مرکزی در ازبکستان اعزام می شود.
وی سطح کیفی اردوی تبریز را بسیار خوب دانست و گفت: در این اردو تکرار تمرینات تاکتیکی و نیز آماده سازی بدنی را دنبال کرده ایم.
پاداش سومی جهان ۲۰۰ میلیون ریال بود!
یکی دیگر از اعضای تیم ملی هاکی چمنی با اشاره به اینکه مشکلات مالی و بی توجهی مسئولان به این رشته مهمترین چالش است، گفت: اینکه پاداش عنوان سومی جام جهانی ۲۰۰ میلیون ریال باشد و آن نیز پس از کش و قوس های مختلف به بازیکنان پرداخت شود، جای تاثر و تاسف بسیار دارد.
مهدی شاهرخی با طرح این پرسش که چرا مسئولان به رشته مدال آور و پرافتخار هاکی توجه چندانی ندارند؟ افزود: آیا برای سایر رشته های عنوان دار جهانی نیز همین میزان پاداش در نظر گرقته می شود؟
وی ادامه داد: اینکه بهترین دروازه بان جهان ( وحید صمدی) شغل مناسب و شایسته یک قهرمان ملی ندارد، جای تامل و تاسف بسیار دارد و اگر این بی توجهی همچنان ادامه داشته باشد، بدون تردید آینده هاکی کشور به قهقرا خواهد رفت.
شاهرخی آرامش را لازمه موفقیت هر ورزشکاری در هر رشته ورزشی دانست و با تاکید بر اینکه اطمینان از آینده می تواند زمینه موفقیت های روز افزون را ایجاد کند، خواستار کمک همه مدیران و مسئولان ورزشی و نیز رسانه های گروهی به هاکی شد.
وی اردوی تبریز را یکی از بهترین اردوهای تیم ملی هاکی چمنی در سال های اخیر دانست و ضمن قدردانی از تلاش های کادر فنی برای آماده سازی بازیکنان، یادآور شد: آماده سازی این تیم مرحله به مرحله پیش می رود و در تبریز تمرینات تاکتیکی و آمادگی جسمانی خوبی را طی کردیم که امیدواریم نتیجه این تلاش ها در مسابقات آسیای مرکزی با کسب عنوان شایسته به ثمر بنشیند.
ثبت دیدگاه