افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 1 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5385 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • شاخص‌های فرهنگ و هنر در دولت سیزدهم رشد ۱۰۰ درصدی داشته اند
    ۲۸ شهریور ۱۴۰۲ - ۹:۱۱
    شناسه : 11906
    7
    آوای تبریز-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شاخص‌های فرهنگ و هنر در دولت سیزدهم رشد ۱۰۰ درصدی داشته است، گفت: در ابتدای آغاز به کار دولت حدود چهار هزار نفر زیر پوشش صندوق اعتباری هنر بودند که اکنون این رقم به بیش از هشت هزار نفر افزایش یافته است.
    منبع : ایرنا
    پ
    پ

    به گزارش آوای تبریز، محمدمهدی اسماعیلی، در نشست صمیمی با اصحاب رسانه و فعالان فرهنگی و هنری آذربایجان شرقی در تبریز اظهار کرد: امروز موضوع اخبار جعلی و سواد رسانه‌ای یکی از مباحث‌ مهم کشور است و باید در ۲ سال آینده همه موانع و مشکلات حوزه فرهنگ و رسانه را رفع کنیم.

    وی با بیان اینکه پررونق‌ترین دوره فرهنگ و هنر در این دولت با عدد و ارقام اتفاق افتاده است و غلّو نیست، افزود: نگاهی به شاخص ها و تعداد مخاطبان برنامه‌های فرهنگی و اجرا شده اعم از سینما و تئاتر و نیز تعداد بلیط‌های فروخته شده و تعدد اجراهای صحنه ای گویای این مطلب است.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در روزهایی که کار را تحویل گرفتیم، میزان فروش فیلم‌های سینمایی در آغاز کار ۷۷۰ میلیارد ریال بود، در حالی که این رقم امروز به ۲ هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: تعداد تماشاگران اجراهای صحنه‌ای سال گذشته ۴۰۰ هزار ایرانی در کشورهای همسایه بود، در حالی که تماشاگران صحنه ای داخل کشور امسال یک میلیون نفر بودند.

    اسماعیلی با بیان اینکه در وزارتخانه بنای اصلاح رویه‌های موجود را داریم، یادآور شد: اصلاح آیین نامه نظام توزیع یارانه‌ها، اصلاح آیین نامه درج آگهی‌ها و نیز مسئله کاغذ را به صورت شفاف پیگیر هستیم و در مراحل آخر قرار داریم. همچنین به دنبال روشن کردن تمام مسائل و شفاف‌سازی همه امور حوزه فرهنگ و هنر و رسانه بوده و بر این اساس به دنبال این هستیم همه روزنامه نگاران پروانه روزنامه نگاری داشته باشند.

    وی با بیان اینکه به دنبال صدور پروانه روزنامه نگاری هستیم و می‌خواهیم لایحه آن را نیز به مجلس بفرستیم که با توجه به ترافیک کاری مجلس و اینکه به چهار سال بعدی هم نمی‌رسد، افزود: ظرفیت آیین نامه‌های مرتبط مصوب ۱۳۵۴ اصلاح کردیم تا هویت صنفی مشخصی را به خبرنگاران بدهیم.

    اسماعیلی با تاکید بر اینکه امروز بخشی از رسانه‌ها در شبکه‌های اجتماعی فعال هستند، اضافه کرد: باید همه کانال‌ها و پایگاه‌های مجازی که بیش از پنج هزار نفر عضو دارند، ثبت شوند، اما متاسفانه بسیاری از آنها هنوز ثبت نشده‌ و در انتشار اخبار آزادانه به نشر برخی اخبار دروغ نیز می‌پردازند.

    وی صراحت لهجه را ویژگی این دوره وزارتخانه اعلام کرد و گفت: تلاش می‌کنم حرف‌هایم شفاف، صریح و صمیمی به مخاطبان برسد و از گفتن جملات بی‌خاصیت پرهیز می‌کنم، من محدوده‌ام قانون است و به قانون عمل می‌کنم، نباید از حریم قانون کوتاه بیاییم.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دفاع از هویت و شخصیت اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه را مثل اعضای خانواده خود دانست و گفت: ما مسئول و پاسخگوی دغدغه‌های اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه هستیم و من رسیدگی به همه مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر را مثل یک خانواده وظیفه خود می‌دانم .

    اسماعیلی رسیدگی به مشکلات معیشتی، مسکن و بیمه اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر را جزو دغدغه‌های خود برشمرد و افزود: پیامک برای ثبت نام مسکن به ۹۸ هزار نفر عضو صندوق هنر ارسال کردیم ؛ همچنین بیمه خبرنگاران را به شدت دنبال می‌کنیم و به دنبال این هستیم هر کسی که پروانه روزنامه نگاری دارد، باید بیمه نیز داشته باشد.

    وی در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه یک گفتگوی ۲۰۰ ساله در کشور داریم و آن در رابطه با اولویت‌ها و بن‌مایه‌های جامعه است، گفت: هویتی که جامعه ایرانی – اسلامی بر مبنای آن شکل گرفته است که انقلاب اسلامی یک مقاومت بزرگ فرهنگی در برابر اتفاقات ۲ سده اخیر بود.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در یک دوره‌ای نگاهی وجود داشت که جامعه ایرانی یک جامعه متحد به هم پیوسته با نظام ارزشی هنجاری مبتنی بر آداب و سنن بومی بود که تلاش می‌کرد فضای حاکم را بر اساس خوانش‌های غربی تبیین و تفسیر کند، افزود: نظام رسانه‌ای در ۲ سده اخیر درگیر این مشکل بود و تلاش می‌کنیم فاصله بین عمق باورهای مردم و نگاه روشنفکران را کاهش دهیم.

    اسماعیلی با بیان اینکه تبریز یکی از بهترین خاستگاه‌های فکر و اندیشه در سده گذشته است، اظهار کرد: دولت نوین ایرانی ابتدای قرن ۱۶ در این منطقه شکل گرفته است. 

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در تشکیل دولت – ملت از نظام‌های جدید حداقل یک سده و نیم جلوتر هستیم، گفت: تبریز و آذربایجان کانون شکل‌گیری دولت ملی در ایران بوده و خیلی از متفکران معاصر آغاز دولت را تشکیل دولت ملی ایران می‌دانند.

    وی تاکید کرد: شما خبرنگاران و اصحاب رسانه باید در این فضا راویان و روایتگران مقاوم هویت ملی ایرانی و منافع عمومی مردم ایران باشید.

    اسماعیلی با تاکید بر اینکه ما و اصحاب رسانه و فرهنگ و هنر وظیفه داریم فاصله‌های ایجاد شده بین مردم و جامعه را کنار بزنیم، گفت: در ۲ هفته گذشته چند نشریه سراسری در کشور به موضوع خودکشی و افسردگی تمرکز کرده بودند در صورتی که این موضوع در مقایسه با کشورهای دیگر بسیار پایین است و ایران در رتبه های حدود ۱۵۰ دنیا قرار دارد، بر این اساس باید مطالب روزنامه ها را جغرافیا و واقعیت موجود تناسب داشته باشد در غیر این صورت آسیب به شمار می آید.  

    وی با بیان اینکه رسانه‌ها با پرسشگری و دغدغه حل مسئله می‌توانند خود را به قله برسانند؛ خاطرنشان کرد: ما از جامعه بزرگ رسانه‌ای تبریز که یک حوزه نمایندگی را رهبری می‌کند توقعمان ناظر به رفع مشکلات کشور و استان است و همان طور که تبریز پیشتاز بسیاری از حوزه‌های تحولی و فرهنگ و تمدنی در کشور بود، امروز نیز انتظار داریم مشکلات و دغدغه‌های جامعه را نمایندگی کرده و به دنبال نقش آفرینی در رفع مسائل کشور باشد.

    دولت رئیسی دولت ضد فساد است

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین با بیان اینکه این دولت و در راس آن آیت الله رئیسی ضد فساد است، گفت: رییس جمهور ۴۰ سال در قوه قضاییه با فساد مبارزه کردند و دولت مصمم به مبارزه با فساد است و شما خبرنگاران نقش اصلی را در اجرای این ماموریت بر عهده دارید.

    وی رسانه‌ها را پیشتاز مبارزه با فساد دانست و خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود رسانه‌ها دولت را در اجرای این مهم یاری کنند.

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز به مناسبت روز ملی شعر و ادب و سالگرد وفات استاد شهریار در تبریز حضور یافت و ضمن شرکت و سخنرانی در همایشی به همین مناسبت از خانه موزه استاد شهریار هم دیدن کرد.

    امروز همزمان با همایش ملی روز شعر و ادب فارسی از جمعی از فعالان فرهنگ و هنر آذربایجان شرقی از جمله حسن تقی زاده کرمانی، مختار صدرمحمدی، جواد شریف نژاد، جلال محمدی، امیرعلی آذرطلعت، شهرام آبرومند و اصغر عباسپور، تجلیل شد.

    ۲۷ شهریور؛ سالروز وفات استاد محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی روز ملی شعر و ادب ایران نامیده شده است.

    استاد شهریار سال ١٢٨۵ هجری خورشیدی در تبریز متولد شد و ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ چشم از جهان فرو بست.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.