به گزارش آوای تبریز، «محمد امیدفر»، روز شنبه گفت: بر اساس آخرین نقشه های پیش یابی هواشناسی، فعالیت این سامانه بارشی موجب افزایش ابر، رگبار باران و غرش آذرخش و وزش باد می شود.
وی با بیان اینکه این وضع به طور متناوب تا روز سه شنبه ادامه می یابد، اظهار کرد: در چنین وضعیتی، احتمال آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه های فصلی و مسیل ها و اختلال در تردد شهری دور از انتظار نیست.
رییس گروه پیش بینی اداره کل هواشناسی آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه امروز و فردا دمای هوای استان به صورت نسبی افزایش می یابد، گفت: از روز چهارشنبه نیز با ورود سامانه بارشی دیگری، بارندگی در استان تداوم می یابد.
امیدفر، با بیان اینکه این سامانه نیز تا بعد از ظهر جمعه در استان حاکم خواهد بود، ادامه داد: فعالیت این سامانه موجب کاهش محسوس دما، رگبار باران، غرش آذرخش، وزش باد در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک و بارش تگرگ می شود.
وی خواستار لغو سفرهای غیرضروری، عدم اتراق در حاشیه مسیل ها و رودخانه ها و پرهیز از صعود به مناطق مرتفع و کوهستانی و انجام فعالیت های کوهنوردی، انجام اقدامات پیشگیرانه در مورد مهار آبگرفتگی معابر و خودداری عشایر و دامداران در رفتن به مناطق مرتفع شد.
امیدفر، افزود: رعایت فاصله از ساختمان های در دست ساخت یا نیمه کاره، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی و پارک خودروها در مناطق مسقف به لحاظ احتمال رخداد تگرگ ضروری است.
آذربایجان شرقی منطقه ای سردسیر و کوهستانی است و از لحاظ تقسیم بندی های اقلیمی جزو مناطق نیمه خشک به حساب می آید.
آب و هوای این استان به طور کلی سرد و خشک است ولی به علت تنوع توپوگرافیکی از اقلیم های متفاوتی برخوردار است.
این استان همواره تحت تأثیر باد های سرد شمالی و سیبری و بادهای مرطوب دریای سیاه و مدیترانه و اقیانوس اطلس همچنین بادهای محلی متاثر از کوهستان های سبلان در شرق، سهند در غرب و جنوب غربی، رشته کوه های قره داغ در شمال، رشته کوه های تخت سلیمان و اربط در جنوب، ارتفاعات بزقوش در جنوب شرق و قوشاداغ در شمال شرق استان قرار دارد.
ثبت دیدگاه