تمرکززدایی در همه جای دنیا مرسوم است
۰۷ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰
شناسه : 19593
11
تمرکززدایی در همه جای دنیا مرسوم است و جایابی برای صنایع باید بر حسب استعداد سرزمینی باشد، یعنی معیار باید این باشد که از نظر اقتصادی کجا برای سرمایه‌گذاری بهتره.
نویسنده : جعفر ساعی نیا منبع : یازاکو
پ
پ

به گزارش آوای تبریز، طبق گزارش‌های شاخص فلاکت در سال‌های گذشته، استان‌های حاشیه‌ای ایران به مراتب از استان‌های مرکزی کشور، شاخص فلاکت بالاتری دارند. در واقع استان‌هایی نظیر سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، لرستان، کردستان و حتی آذربایجان شرقی و غربی در مقایسه با استان‌هایی نظیر اصفهان و مازندران و تهران دارای نرخ فقر بالاتری‌اند. توصیتون به دولت جدید در خصوص حل این معضل اجتماعی و اقتصادی چیست؟ آیا تمرکززدایی در اقتصاد رو پیشنهاد می‌کنید؟ به چه صورت؟

پاسخ  غنی‌نژادT قتصاددان مدافع اقتصاد بازار: تمرکززدایی در همه جای دنیا مرسوم است و جایابی برای صنایع باید بر حسب استعداد سرزمینی باشد، یعنی معیار باید این باشد که از نظر اقتصادی کجا برای سرمایه‌گذاری بهتره.

متأسفانه این مسئله در کشور ما رعایت نشد، قبل از انقلاب هم ما این مشکل رو داشتیم. مثلاً صنایع ذوب‌آهن نباید وسط کشور باشد، چون‌ نیازمند هزینه‌ی حمل‌ونقل خیلی بالایی هست، و باید کنار دریا باشند. در قبل از انقلاب که کارشناسان برا آن جایابی کردند، در ابتدا محل مورد نظر کنار دریا بود، ولی به دلایل سیاسی تصمیم گرفته شد در اصفهان قرار بگیرد.

و اما اینکه فقر در استان‌های کناری بیشتر از استان‌های داخلی هست، دلایل متعددی دارد، مسائل قومی و مهاجرت و دلایل دیگری دارد. به نظر من توجه دولت قبل از این‌ها باید وضع اقتصاد کشور به طور کلی باشد، چرا که اگر اقتصاد کشور درست شود همه چیز حل می‌شود و وضعیت همه بهتر می‌شود.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.