به گزارش آوای تبریز، بهروز ندائی روز شنبه در بازدید از آثار تاریخی و باستانی شهرستان مرند با اشاره به سابقه تاریخی قلعه مرند، گفت: این قلعه با سابقه ۶ هزار ساله، هویت کل ملت ایران است که باید هرچه سریعتر نسبت به حفظ این اثر تاریخی اقدام شود.
وی ادامه داد: از خرداد ماه سال جاری عملیات باستان شناسی قلعه تاریخی مرند آغاز خواهد شد و همزمان با این عملیات محوطه سازی این قلعه نیز عملی می شود.
وی با بیان این که حفظ آثار باستانی جزو وظیفه حاکمیتی وزارت میراث فرهنگی است، افزود: برای حفظ آثار تاریخی و ایجاد محیطی مناسب برای استفاده بازدیدکنندگان باید شورای های شهر و شهرداری ها نیز همکاری های لازم را داشته باشند.
ندائی از محراب تاریخی مسجد جامع مرند نیز بازدید کرد و گفت: علت کندی سرعت عملیات مرمّت و بازسازی محراب مسجد جامع حساسیت موضوع با توجه به سابقه تاریخی هفت هزار ساله این محراب است.
وی در خصوص وضعیت اداره میراث فرهنگی شهرستان مرند نیز اظهار کرد: در سالجاری نمایندگی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان مرند به اداره تبدیل وضعیت شده و نمایندگی مستقل در شهرستان جلفا مستقر خواهد شد.
نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی نیز در این بازدید از وضعیت نامناسب محوطه قلعه تاریخی مرند انتقاد کرد و گفت: متاسفانه در گذشته از سوی مسئولان وزارت میراث فرهنگی برای بازسازی و بهسازی آثار باستانی شهرستان مرند قول هایی داده شده بود اما هیچ گونه اقدامی انجام نگرفته است.
عزت اله حبیب زاده ادامه داد: هدف از سفر معاون وزیر میراث فرهنگی اختصاص اعتبار لازم برای انجام عملیات باستان شناسی و بهسازی محوطه قلعه تاریخی مرند است.
در ادامه بازدیدها، ساختمان اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان مرند نیز افتتاح شد.
قلعه تاریخی شهرستان مرند که به قلعه مانداگارانا یا تپه یالدور نیز معروف است قدمت ۶ هزار ساله دارد که بقایایی از آن باقی مانده است و برخی مورخان احتمال می دهند از بقایای یکی از ۲۲ قلعه خاکی اورارتویی باشد که در حملات پادشاه آشور (سارگون دوم) تخریب شده است.
ثبت دیدگاه