افزایش ۲۳.۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی در سال ۱۴۰۳
۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۴:۵۵
شناسه : 24102
1
ناظر گمرکات استان آذربایجان شرقی و مدیر کل گمرک تبریز گفت: تجارت خارجی غیرنفتی استان در سال ۱۴۰۳ با ۲۳.۵ درصد افزایش نسبت به سال ۱۴۰۲ به رقم چهار میلیارد و ۶۵ میلیون دلار رسید.
منبع : ایرنا
پ
پ

به گزارش آوای تبریز،صادق نامدار روز پنجشنبه اظهار کرد: میزان وزنی تجارت خارجی غیر نفتی استان آذربایجان شرقی در سال گذشته چهار میلیون و ۵۰۴ هزار تن بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۹.۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نامدار گفت: سال گذشته از مجموع تجارت غیرنفتی استان آذربایجان شرقی سه میلیون و ۸۹۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۳۴ میلیون دلار از طریق گمرکات تبریز، سهلان، جلفا، نوردوز، مراغه و بناب به خارج از کشور صادر شد که نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش ۳۲ درصدی را نشان می دهد.

وی همچنین گفت: در همین مدت ۶۱۲ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۳۱ میلیون دلار از طریق گمرکات تبریز، سهلان، جلفا و نوردوز وارد کشور شد که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶ درصد افزایش داشت.

وی خاطرنشان کرد: صادرات غیرنفتی استان در مدت یادشده به لحاظ وزنی ۳۳ درصد و واردات ۱۱ درصد افزایش یافته است.

ناظر گمرکات استان آذربایجان شرقی گفت: عمده اقلام صادرات قطعی گمرکات استان در سال ۱۴۰۳ چدن، آهن و فولاد به ارزش ۴۳۳ میلیون دلار، محصولات پتروشیمی و مصنوعات پلاستیکی به ارزش ۳۴۹ میلیون دلار، میوه‌های خوراکی پوست مرکبات یا خربزه به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار ، سوخت های معدنی روغن های معدنی به ارزش ۱۵۱ میلیون دلار و مس و مصنوعات از مس به ارزش ۱۰۴ میلیون دلار بود.

نامدار گفت: عمده این اقلام به کشورهای ترکیه به ارزش ۸۶۸ میلیون دلار، ارمنستان به ارزش ۳۰۶ دلار، عراق به ارزش ۲۵۸ میلیون دلار، گرجستان به ارزش ۸۷ میلیون دلار و آذربایجان به ارزش ۷۳ میلیون دلار صادر شده است.

مدیر کل گمرک تبریز همچنین افزود: عمده اقلام وارداتی به استان شامل: وسایل نقلیه زمینی و اجزا و قطعات به ارزش ۴۶۷ میلیون دلار، ماشین آلات و وسایل مکانیکی اجزا و قطعات آن به ارزش ۲۹۱ میلیون دلار، گوشت به ارزش ۱۹۳ میلیون دلار ، توتون و تنباکو به ارزش ۱۵۴ میلیون دلار و شمش طلا به ارزش ۱۱۶ میلیون دلار و برخی اقلام مجاز دیگر بود.

نامدار اعلام کرد: این اقلام بیشتر از کشورهای ترکیه به ارزش ۱ میلیارد و ۲۸۲ میلیون دلار، چین به ارزش ۲۲۱ میلیون دلار، امارات متحده عربی به ارزش ۲۲۰ میلیون دلار، آلمان به ارزش ۱۰۵ میلیون دلار و ژاپن به ارزش ۳۰ میلیون دلار وارد شده است.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.