افزونه جلالی را نصب کنید. Friday, 1 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5385 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • اعلام استقلال مس آذربایجان، عوام فریبی است !
    ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۸
    شناسه : 7534
    8
    دهقانی نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال اخبار منتشره در رابطه با تشکیل شرکت مس آذربایجان و استقلال آن را به چالش کشید.
    منبع : ساقی آذربایجان
    پ
    پ

     به گزارش آوای تبریز،اگر شما شرکت مستقل مس را تشکیل دادید و اعضای هیات مدیره و رئیس آن نیز مشخص است، چرا پس در حضور رئیس جمهور تفاهم نامه با استاندار را مدیر عامل شرکت ملی مس ایران امضا کرد؟ دهقانی نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی با طرح این سوال اخبار منتشره در رابطه با تشکیل شرکت مس آذربایجان و استقلال آن را به چالش کشید.

    دهقانی گفت: سفر رییس جمهور به استان باعث تسریع در روند اجرای پروژه ها می شود و ما هم این اتفاق را به فال نیک می گیریم. اما مصداقا در مورد تشکیل شرکت مس آذربایجان باید گفت که اقدام خاصی صورت نگرفته است. اگر توجه کرده باشید رئیس جمهور یک سال پیش دستور تشکیل این شرکت را داده بود و عملا هیچ اتفاقی نیفتاده بود تا اینکه سر این موضوع بنده از مسئولان شرکت ملی مس ایران دلخور شدم و درگیر شدیم. بهرحال رئیس جمهور وقتی به استان ما آمد قول مستقل شدن این شرکت را داد و حال باید پرسید که چرا به دستور رئیس جمهور عمل نمی شود؟ آن چه در عمل قرار شده تشکیل شود مستقل نیست و نمی تواند هم باشد چون شرکت ملی مس ایران به آن تن نمی دهد! اما برخی خبرنگاران بنا به قیمت خود دریافت می کنند تا مطالب خلاف واقع منتشر کنند!

    دهقانی افزود: معدن مس سونگون بزرگترین معدن مس دنیاست و این ها نمی خواهند به این مسئله اقرار و اعتراف کنند! حجم ذخیره معادن مس سونگون را همان ۵ میلیارد تن اعلام کرده اند و این در حالی است که در سایه اکتشافات یک سال اخیر بیش از یک میلیارد تن نیز به آن افزوده شده است، ولی نمیخواهند اعلام کنند! با قاطعیت می گویم که معادن مس سونگون نزدیک به ۱۰ میلیارد تن ذخیره دارد و اگر این ذخیره را با عیار ۷ دهم درصد لحاظ کنید، با یک حساب سرانگشتی رقمی حدود ۷۰ میلیون تن مس به دست می آید. این در حالی است که بزرگترین معدن مس دنیا که اسکوندیدا نام دارد و در شیلی قرار گرفته حدود ۳۰ میلیون تن مس دارد. حال شما اکتشافات جدید را اگر لحاظ نکنید و استنادتان به همان ۵ میلیارد تن ذخیره موجود با همان غلظت ۷ دهم درصد حساب کنید، می شود حدود ۳۵ میلیون تن ذخیره مس که باز بیشتر از اسکوندیدای شیلی است.

    بی شک این ها چنین منبع عظیمی را به هیچ وجه از دست نمی دهند اما باید بدانند که این معدن انفال و جزو بیت المال است و ما هم نمی گوییم که کنار بروند، بلکه خواسته ما این است که یک شرکت مستقل تشکیل شود که مباحثی نظیر توسعه، اکتشافات و استخدام نیرو و احداث کارخانه های تبدیلی و صنایع پایین دستی در آذربایجان هم باشد و ارزش افزوده خلق کند و همه حرف ما همین است. نمی شود که معدن در اینجا باشد و ما برای احداث یک کارخانه نیاز به کسب اجازه از کرمان باشیم. مسئولان ماهم یا سواد ندارند یا خودشان را به خواب زده اند و متاسفانه نمی خواهند بیدار شوند.

    نماینده مردم شریف ورزقان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بحث تشکیل شرکت و استقلال آن نیز گفت: این شرکت کجا مستقل شده است؟ چرا اسنادش را ارائه نمی دهند؟ شماره ثبتی شرکت کو؟ ما شرکتی میخواهیم با حق تولید تمامی محصولات اعم از کنسانتره، مس کاتد و صنایع پایین دستی با حق فروش محصولات. در این حالت است که این شرکت می تواند دارای معنی و مفهوم باشد. اگر راست میگویید اساسنامه شرکت را ارائه بدهید تا بدانیم حدود اختیارات این شرکت چقدر است؟ چه کسی این را مصوب کرده است؟ به نظر می رسد فقط اسمش را از مجتمع به شرکت تغییر داده اند؟ شرکت خودخوانده که نمی شود اگر اینطور باشد من هم دبیر کل سازمان ملل هستم! اما با چه حسابی؟ اگر شما شرکت مستقل مس را تشکیل دادید و اعضای هیات مدیره و رئیس آن نیز مشخص است، چرا پس در حضور رئیس جمهور تفاهم نامه با استاندار را مدیر عامل شرکت ملی مس ایران امضا کرد؟ این ها حتی به صورت نمادین هم که شده باید تفاهم نامه را شرکت مس آذربایجان با استاندار امضا می کرد.

    این نماینده مجلس در پاسخ به اینکه آیا اصلا این کار یعنی بحث استقلال کامل مس شدنی است یا نه نیز گفت: این کار شدنی است ولی مسئولین استانی ما هم عزم این کار را ندارند و هم حقیقت نمی گویند! صرفا شعار می دهند و نمیخواهند این کار انجام شود! ما این مسئله را از سال ۹۰ پیگیریم که انجام شود و این معدن انفال بوده و مالکیت آن بر عهده کسی نیست و شرکت ملی صنایع مس ایران صرفا یک پروانه بهره برداری ۲۵ ساله دارد و اطلاعی ندارم که آیا این پروانه را حتی تمدید کرده اند یا نه؟! اینها نمیخواهند قدرتشان را در این مجموعه از دست بدهند، اگر در آذربایجان شرکت مستقل تشکیل شود پس آن ها نفرات خود را در کجا استخدام خواهند کرد؟ در کجا رانت ایجاد خواهند کرد؟

    وی در رابطه با نقش نمایندگان استان و اینکه آیا عزمی در آن ها برای تحقق این مهم وجود دارد،گفت: بله اکثر نمایندگان تلاش می کنند اما بعضا دوست ندارند سری را که درد نمی کند، دستمال ببندند! البته باید بگویم که دو نفر از نمایندگان استان در مجلس (اسامی محفوظ در دفتر روزنامه) متاسفانه چوب حراج به همه تلاش ها می زنند و می روند و در پشت پرده لابی می کنند و با استخدام نفرات خود در این مجتمع در روند این استقلال اخلال ایجاد میکنند و از پشت خنجر می زنند! عمده رفتارها و تلاش ها در این رابطه هم سیاسی است.

    وی در پایان گفت: ما از حسن ظن آقای رئیس جمهور و تلاش هایشان در این رابطه ممنونیم ولی شرکت ملی مس تا امروز گردن کلفتی کرده و هنوز هم این گردن کلفتی را ادامه می دهد! اگر دقت کرده باشید تاکنون شرکت ملی مس ایران در این رابطه واکنشی نشان نداده است و این حرف ها همه اش پروپاگاندای رسانه ای است، می گویند ما مس کاتود تولید می کنیم! مگر منظور ما از تولید کاتد مس این بود؟ منظورمان این بود که جلوی کنسانتره ای را که به کرمان می رود بگیریم و در همین آذربایجان فرآوری کنیم. آنچه امروز در قالب فرآیند هیپ لیچینگ صورت می گیرد به این صورت است که این تولید از خاک های اکسیدی که عیار پایینی دارند و کارخانه قادر به استخراج آن نیست، صورت می گیرد. در صورتی که در دنیای امروز این کار در کارخانه و با روش پلوتاسیوم صورت می گیرد. تازه خود این هیپ لیچینگ را هم درست اجرا نمی کنند و آن خاک معدنی که وارد هیپ لیچینگ می شود تنها ۵۰ درصد آن استخراج می شود و این بدین معناست که آن خاکی که به عنوان باطله در زمین باقی می ماند خود یک ماده معدنی است. اشتباه دیگری که انجام داده اند این است که خاک اکسید را بر روی خود معدن دپو کرده اند و الان مجبور به خاکبرداری شده اند. این چه حرفی است که می گویند تولید کاتد برای اولین بار! ۵۰ سال پیش اهالی منطقه خودشان مس استخراج می کردند و آن را ذوب می کردند! لذا معتقدم آن چه امروز در رابطه با قضیه استقلال مس شاهدیم نوعی عوام فریبی است!

    بر اساس این گفتگو، اظهارات تکان دهنده نماینده محترم مردم ورزقان در مجلس شورای اسلامی در حالی مطرح می شود که کاملا بر خلاف اظهارات مسئولان ارشد کشور و استان می باشد که این روزنامه درصدد نفی و اثبات این اظهارات نیست و قضاوتی در این خصوص ندارد وصرفا براساس رسالت مطبوعاتی خود و در راستای حفظ ارزشهای اجتماعی نظام به انعکاس دیدگاههای مقامات رسمی در راستای منافع ملی اقدام می نماید اما آنچه واضح و مبرهن است اینکه تفاوت آشکار اظهارات مسئولان درخصوص موضوعات مشخص در همه سطوح ، باعث بی اعتمادی مردم نسبت به کارگزاران و مسئولان استان و کشور شده که ضروری است سیستمهای نظارتی با ورود کارشناسی به موضوع و اخذ اطلاعات صحیح و مطمئن ، نسبت به تنویر افکار عمومی مبادرت کرده و مانع از خدشه دار شدن اعتماد عمومی به ارکان مدیریتی کشور و استان شوند و با دروغگویان و صحنه سازان و رانت جویان در هر لباس و کسوت وجایگاه و جریان سیاسی برخورد نمایند تا اعتماد مردم به نظام اسلامی که حاصل خون پاک دهها هزار شهید فرهیخته و عاشق این آب و خاک است اینگونه ملعبه بازیگران قدرت قرار نگیرد.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.