به گزارش آوای تبریز، فرهاد ذوقی ، اظهار کرد: اطلاعات آماری که از طرح آمارگیری از کشتار دام کشتارگاههای استان بدست میآید با سایر اطلاعات موجود در زمینه توزیع جغرافیایی جمعیت، واردات و صادرات و کشتار غیر رسمی تلفیق شده و در موارد مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
وی افزود: محاسبه عرضه سرانه گوشت قرمز به عنوان یکی از شاخصهای وضعیت اجتماعی و اقتصادی، تخمین برخی از اقلام آماری مرتبط با کشتار دام، از قبیل پوست، روده، کله پاچه و اندرونه، تغییرات میانگین وزن لاشه به عنوان شاخصی برای شناخت وضع مراتع کشور و برنامهریزی برای واردات احتمالی گوشت و توزیع صحیح آن در کشور از جمله مواردی هستند که از اطلاعات آمارگیری از کشتار دام بهره میگیرند.
ذوقی تصریح کرد: در سال 1402 کشتار 507 هزار و 245 گوسفند و بره در کشتارگاههای رسمی استان ثبت شده که 5.62 درصد از کل گوسفند و بره ذبح شده در کشور را به خود اختصاص داده و 10 هزار و 158 تن نیز وزن لاشههای قابل مصرف بوده است که به لحاظ وزنی 5.073 درصد از کل کشتار کشور را شامل میشود.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: نکته قابل توجه فاصله از نظر وزنی و تعداد کشتارهای صورت گرفته در سه استان همجوار استان (آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان) است که اختلاف معنی داری با استان آذربایجان شرقی دارند و به نظر می رسد بخشی از لاشه های گوسفندی در این استان به استانهای همجوار یا سایر استانها منتقل میشود.
وی تصریح کرد: در سال گذشته از کل بز و بزغاله کشتار شده در کشور، استان آذربایجان شرقی 1.69 درصد از کل کشتارها را با سهم وزنی 2.02 درصد به خود اختصاص داده و از لحاظ تعداد در رتبه 16 و از نظر وزنی در رتبه 14 کشور قرار دارد.
ذوقی ادامه داد: با ذبح 76 هزار و 447 گاو و گوساله در سال 1402، تعداد لاشههای قابل مصرف گاو و گوساله ذبحشده در کشتارگاههای استان آذربایجان شرقی به 6.56 درصد از کشتار گاو و گوساله انجام شده در کشور رسیده که با 16 هزار و 541 تن وزن، 6.6 درصد از کل کشتار کشور را شامل میشود؛ استان از لحاظ تعداد و وزن، به ترتیب در رتبه پنجم و ششم کشور قرار گرفته است.
معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجان شرقی ابراز داشت: اعداد و وزن لاشههای قابل مصرف شتر و بچه شتر ذبحشده در کشتارگاههای استان در سال 1402 ناچیز بوده به طوری که ذبح تنها تعداد 59 نفر شتر و بچه شتر با وزن 16 هزار و 839 کیلوگرم ثبت شده است.
وی اذعان داشت: روند تعداد لاشههای قابل مصرف گوسفند، بره، گاو و گوساله کشتار شده در کشتارگاهها استان، از فصل بهار تا زمستان 1402 نزولی بوده است؛ به نحوی که حدود 40 هزار کاهش در لاشه قابل مصرف گوسفند و بره در فاصله بین کشتار دام در فصول بهار و زمستان صورت گرفته است.
ذوقی اعلام کرد: میانگین وزن لاشههای قابل مصرف گوسفند و بره کشتار شده در کشتارگاهها 20، بز و بزغاله کشتار شده 18.63، گاو و گوساله کشتار شده 216.37 کیلوگرم در سال 1402 بوده است.
ثبت دیدگاه