به گزارش آوای تبریز، در این مانور تیمهای امداد و نجات جمعیت هلال احمر از استانهای آذربایجان شرقی، اردبیل و آذربایجان غربی با مشارکت دستگاههای مختلف اجرایی و خدماتی راه اندازی اردوگاه هزار نفری را در زمان وقوع بلایای طبیعی و تامین امکانات و اقلام اولیه برای حادثه دیدگان تمرین کردند.
در رزمایش اسکان اضطراری، درمان و تشکیل اردوگاه یکهزار نفری هلال احمر در شهرستان هریس که بر اساس استانداردهای بین المللی و با استفاده از فناوری های جدید و امکانات مختلفی برگزار شد، دستگاه های مختلف اجرایی و خدماتی در قالب تیم های امداد و نجات و اسکان موقت حضور داشتند.
بنا به گفته مدیران ارشد جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، این رزمایش به لحاظ شاخص های جهانی جزو اولینها در نوع خود بوده و در آن از انواع بالگردها و پهپادها، سگهای عملیات و تکنولوژیهای مهم عمق سنچ استفاده شد و با ساخت و تجهیز بیمارستان صحرایی، نانوایی سیار، تولید برق اضطراری و تصفیه آب شرب همراه بود.
دبیرکل جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اهمیت توجه به سرعت و دقت در امداد و نجات و هماهنگی و هم افزایی بین دستگاهها در رزمایش هریس، اظهار کرد: تعدادی از روشهای مدرن امداد و نجات از جمله فرود نیروهای واکنش سریع اسلینگ برای اولین بار در تاریخ هلال احمر در این مانور برگزار شد که بسیار عالی و در سطح جهانی به مورد اجرا گذاشته شد.
یعقوب سلیمانی با اشاره به اهداف و فعالیتهای جمعیت هلال احمر در برگزاری رزمایش فوق، یکی از رویکردهای محوری این جمعیت در سالجاری را توجه به آموزشهای تخصصی اعلام کرد و افزود: بر همین مبنا مقدمات برگزاری رزمایش شهرستان هریس از مدت ها قبل در مرکز و آذربایجان شرقی فراهم شده بود.
وی ادامه داد: تمامی دستگاهها نقش خود را به خوبی در این مانور ایفا کردند و باید توجه داشت که اینگونه حرکتها و برنامهها کمتر از جهاد در راه خدا نیست که نمونه بارز این جهاد و فداکاری نیز شهید امدادگر داوطلب شهید علی لندی نوجوان فداکار ایذه ای است که جان خود را برای نجات جان ۲ نفر در راه خدا تقدیم کرد.
سلیمانی با اشاره به لزوم آمادگی کشور در عرصههای مختلف به خصوص در حوزه سوانح و حوادث طبیعی و غیرطبیعی، گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با توجه به اصول و اهداف خود باید آمادگی را در زوایای مختلف حفظ و تقویت کند.
وی هماهنگی بین امدادرسانان نهادها مختلف با نیروهای امداد و نجات هلال احمر را مهم برشمرد و یادآور شد: مانور امروز با تجهیزات و امکانات بسیار خوبی برگزار شد و بستر این حرکت کم نظیر و حتی بی نظیر در هماهنگی، مشارکت انواع دستگاهها مبتنی بر اصول و اخلاق جمعیت و صلیب سرخ جهانی به زیبایی بر روی زمین پیاده شد.
سلیمانی گفت: تداوم و تحقق این برنامهها به طور قطع دارای باقیات صالحات برای آرامش و کاهش آلام بشری در عرصههای مختلف است.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این رزمایش، برگزاری منظم مانور اسکان اضطراری هلال احمر شهرستان هریس را بسیار خوب توصیف و اضافه کرد: این مانور به صورت حرفهای برگزار شد و سرعت و دقت عمل نیروهای امدادی در این مانور بسیار ستودنی است.
عابدین خرم اهمیت برگزاری چنین مانورهایی برای تمرین و ایجاد آرامش روحی و روانی در جامعه را مهم خواند و با بیان اینکه میزان آمادگیهای نیروهای حاضر در رزمایش امروز در حقیقت تضمین کننده آینده ماست، ادامه داد: اقدامات ترکیبی و زیبا با حرکت بالگردها و چتربازان کاملا” فنی و حرفهای بود که جای تشکر و افتخار دارد.
وی با قدردانی از مسئولان جمعیت هلال احمر برای برنامه ریزی برگزاری این مانور حرفهای در شهرستان هریس، افزود: همواره حوادث متعدد و ناگهانی مثل زلزلههای مهیب، سیل و طوفان طی سالیان گذشته در کشور اتفاق افتاده که در تمامی این حوادث، جمعیت هلال احمر جزو اولین دستگاههای امدادرسان خود را به خوبی نشان داده است.
خرم یادآور شد: در جریان برگزاری رزمایش امروز، وقتی این سازماندهی، برنامه ریزی، ابتکار عمل و کارهای نوآورانه را میبینیم به خود می بالیم، به طوری که طی نیم ساعت، تعداد ۱۱۰ چادر با تمام اقلام و امکانات برپا شد و این امکانات و نیروهای امدادگری که با سرعت عمل و نظم در حال فعالیت هستند، امری اطمینان بخش برای کشور است.
وی خاطرنشان کرد: تشکیلات و نهادهای خدمت رسان و امدادگران زمانی میتوانند در اجرای ماموریت خود موفق عمل کنند که پیش از حادثه، تمرین های حرفه ای داشته باشند .
ثبت دیدگاه