آیا کار و شادی با یکدیگر سازگار هستند؟ چگونه دفاتر کار را شادتر کنیم؟
۱۳ شهریور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۹
شناسه : 11440
9
پایان تابستان می‌تواند زمان خوبی برای تامل در مورد ناامیدی‌های زندگی کاری باشد. برخی از مطالعات روش‌هایی را برجسته می‌سازند که دفتر کار را به مکانی شادتر تبدیل می‌کند.
منبع : آذر انجمن
پ
پ

به گزارش آوای تبریز، دوست دارید انتخاب کنید هرگز مجبور نخواهید شد در زندگی خود کار کنید. احتمالا حتی در آن زمان نیز لذت بردن از چیزی که در اکثر موارد از روی ضرورت و اجبار انجام نمی‌شود یک ایده آرمانی است. با این وجود، اگر به آمار نگاه کنیم وضعیت به طور کلی مثبت‌تر از آن چیزی است که تصور می‌شود. در ایالات متحده تخمین زده می‌شود که دو سوم جمعیت شاغل از شغل خود راضی هستند. این رقم در تضاد با اسپانیا است جایی که نتیجه یک نظرسنجی جدید توسط موسسه ملی آمار نشان می‌دهد که از هر ۱۰ فرد شاغل ۶ نفر از روز کاری خود ناراضی هستند.

این ارقام ارزش نسبی دارند، اما به ما کمک می‌کنند تا متوجه شویم که میلیون‌ها نفر از فعالیتی که بخش زیادی از هفته آنان را به خود اختصاص می‌دهد لذت نمی‌برند. آیا کاری برای رفع این مشکل وجود دارد؟ مطالعاتی در این باره انجام شده و نتایج آن می‌تواند به افراد کمک کند هنگام انجام وظایف حرفه‌ای احساس شادی بیشتری داشته باشند. صرف نظر از فعالیت، وجود یک محیط کاری دوستانه و مثبت نکته‌ای کلیدی است. برعکس، محیط‌های کاری همراه با استرس، تنش و آزار دائمی منابع ایجاد ناراحتی هستند. احساس عشق و ارزش در محل کار که به اصطلاح از آن تحت عنوان دستمزد عاطفی یاد می‌شود یک ضرورت روانی است.

“الیزابت دان” روانشناس اجتماعی در سخنرانی‌ای در TED در مورد این که چگونه کمک به دیگران ما را شادتر خواهد کرد می‌گوید: “کار‌هایی که برای جامعه هدف مفیدی دارند به لذت بیش‌تر فرد از فعالیت کمک می‌کنند”.

احساس رشد شخصی؛ کمک می‌کند تا محیط کار به فضایی انگیزشی تبدیل شود. احساس این که ما در حال یادگیری و توسعه توانایی‌های خود هستیم یک محرک بسیار ارزشمند است. به همین دلیل است که بسیاری از شرکت‌های سیلیکون، ولی انواع آموزش‌ها و فعالیت‌ها را به کارکنان خود ارائه می‌دهند.

ما می‌توانیم زندگی خصوصی و کاری را از یکدیگر جدا کنیم، اگرچه این نیز درست است که هر چه نسبت به یک فعالیت اشتیاق بیش‌تری داشته باشیم ساعات بیش‌تری روی آن سرمایه‌گذاری می‌کنیم. بنابراین، افرادی که “با کار خود ازدواج کرده اند” در نهایت از سایر زمینه‌های زندگی‌شان غافل می‌شوند و حرفه‌شان را به تنها پناهگاه‌شان تبدیل می‌کنند.

نارضایتی شغلی که بخش بزرگی از مردم از آن رنج می‌برند اخیرا باعث ظهور پدیده‌ای به عنوان “مدیر شادی” شده که مکمل یا جایگزین “منابع انسانی” شناخته می‌شود. فردی که این سمت را برعهده دارد با این فرض کار می‌کند که سرمایه‌گذاری بر روی رفاه و روحیه خوب نیروی کار باعث کاهش مرخصی استعلاجی و از دست رفتن نیرو می‌شود. زیرا از دست دادن نیرو شرکت را ملزم می‌سازد تا به طور مداوم به کارکنان جدید آموزش دهد و در نتیجه از دست رفتن منابع و بهره وری را به دنبال خواهد داشت.

موارد ذیل برخی از اقداماتی هستند که توسط “آندرس پاسکوال” نویسنده کتابی درباره ارائه راهبرد‌های موثر به منظور تقویت رفاه جسمی، عاطفی و اجتماعی در محل کار پیشنهاد شده‌اند:

۱- خودآگاهی را ترویج کنید: شما نمی‌توانید دیگران را بدون رهبری خودتان هدایت کنید. دانستن جایی که همه می‌توانند در آنجا بهترین درخشش خود را داشته باشند نقطه شروع خوبی برای اثربخشی و روابط خوب است.

۲- فعالانه گوش کنید: تنها زمانی می‌توانیم مشکلات را زود تشخیص دهیم که به آن چه در اطراف مان می‌گذرد توجه واقعی داشته باشیم. از این نظر، “آلبرتو کابزاس کاستلانوس” مدیر عامل شرکت بازاریابی موتور‌های جستجوگر Gauss & Neumann هر روز کاری از کارکنان‌اش سه سوال می‌پرسد: “حال شما چطور است، چه کار می‌کنید و چگونه می‌توانم به شما کمک کنم”؟

۳- اعتماد و شناخت: آزادی ابتکار عمل و احساس این که از کمک‌های ما قدردانی می‌شود یکی دیگر از عناصر کلیدی برای رفاه و ایجاد انگیزه در کار است.

۴- اشتیاق را ترویج کنید: استفاده از عبارت کنفوسیوس و تبدیل کردن روز کاری به یک تجربه هیجان‌انگیز بهترین راه برای جذب و حفظ استعداد است. برای دستیابی به این هدف مدیران باید شور و شوق را نسبت به کاری که در شرکت انجام می‌شود منتقل کنند و محل کار را به مکانی تبدیل کنند که کارکنان از حضور در آن احساس غرور کنند.

۵- اهمیت فضای دلپذیر: “الیزابت سیلوستر” زیست‌شناس در یکی از کتاب‌هایش چالش‌های دورکاری را مورد بحث قرار می‌دهد. او توصیه می‌کند که فضای کار را از بقیه خانه جدا کنید، یک برنامه زمان‌بندی دقیق ایجاد کنید، گیاهان داخلی داشته باشید و از وجود نور کافی و عایق صوتی اطمینان حاصل کنید. استراحت‌های فعال، بلند شدن از روی صندلی و تحرک داشتن و هوای تازه نیز برای حفظ سلامت جسم و روان مهم هستند.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.