افزونه جلالی را نصب کنید. Monday, 21 April , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 6202 تعداد نوشته های امروز : 10 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • کشاورزی ارگانیک موجب حفظ و بهبود سلامت اکوسیستم کشاورزی می‌شود
    ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۰۰
    شناسه : 24283
    1
    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی گفت: کشاورزی ارگانیک یک سیستم مدیریتی کُل‌ گرایانه است که موجب حفظ و بهبود سلامت اکوسیستم کشاورزی، چرخه‌های زیستی و منابع آب و خاک می‌شود و این نوع کشاورزی بر استفاده از عملیات مدیریتی به جای استفاده از نهاده‌های خارج از مزرعه تاکید دارد.
    منبع : ایسنا
    پ
    پ

    به گزارش آوای تبریز، احمد بایبوردی افزود: مبنای تغذیه گیاهی در سیستم ارگانیک، حفظ و ارتقاء حاصلخیزی خاک و تأمین نیاز غذایی و سلامت محصول با استفاده از منابع غیرشیمیایی است.

    وی ادامه داد: بسیاری بر این باورند که کشاورزی سنتی که در آن از کودها و آفتکش‌های مصنوعی شیمیایی استفاده نمی‌شود، مبنای تغذیه گیاهی در سیستم ارگانیک، حفظ و ارتقاء حاصلخیزی خاک و تامین نیاز غذایی و سلامت محصول با استفاده از منابع غیرشیمیایی است.

    وی با بیان اینکه کشاورزی ارگانیک یک روش طبیعی در امر تولید محصولات کشاورزی، باغی و دامی است، خاطرنشان کرد: این امر هماهنگ با طبیعت و زنجیره طبیعی موجودات زنده حاصل می‌شود. مبنای تغذیه گیاهی در سیستم ارگانیک، حفظ و ارتقاء حاصلخیزی خاک و تامین نیاز غذایی و سلامت محصول با استفاده از منابع غیرشیمیایی است.

    بایبوردی با اشاره به هدف اصلی در کشاورزی رایج اظهار کرد: در کشاورزی رایج با توجه به افزایش نیازها و محدودیت منابع، هدف اصلی افزایش حداکثری تولید است و در آن به پیامدهای میان مدت و درازمدت مدیریت اکوسیستم کشاورزی بر پایداری منابع، سلامت محیط و انسان و دیگر ابعاد اقتصادی-اجتماعی کشاورزی توجه نمی‌شود.

    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی ادامه داد: این استفاده ابزاری از گیاهان، جانوران و محیط زیست ریشه در نگرش تک بُعدی انسان محور دارد و بشر با این نگرش موجب تخریب محیط زیست و در نهایت تهدید سلامت خود شده است. در این رهیافت به جای کاربرد نهاده‌های مصنوعی از روش‌ها، نهاده‌ها و عملیات زراعی، زیستی و مکانیکی برای تأمین نیازهای اکوسیستم کشاورزی بهره می‌گیریم و همین روند منجر به تولید غذای سالم می‌شود.

    وی با اشاره به اینکه کشاورزی ارگانیک باید بر پایه چرخه‌های اکولوژیک زنده بماند، ابراز کرد: پایه سیستم‌ها و چرخه‌های اکولوژیک زنده بوده و موجب تقویت و تثبیت این سیستم‌ها و چرخه‌ها شود. فرصت‌های حیاتی در میان گونه‌های زنده موجود در محیط زیست با عدالت توزیع شود که با رعایت اصل سلامت این هدف محقق می‌شود.

    رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی افزود: کشاورزی ارگانیک باید به شکلی پیشگیرانه و متعهدانه مدیریت شود تا سلامت و رفاه نسل فعلی،‌ نسل‌های آینده و محیط زیست صیانت شود.

    وی بیان کرد: بررسی‌های اخیر نشان می‌دهد با توسعه تکنولوژی، مصرف جهانی آفتکش‌ها، آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای دامی و هورمون‌ها در تولید مواد غذایی به ویژه در کشورهای در حال توسعه رشد چشمگیری داشته است که منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع ناهنجاری‌ها در کودکان شده است. و بیش از ۱۱۸۰ ماده موثره آفتکش به عنوان قارچکش، حشره ‌کش و علفکش در دنیا مصرف می‌شوند.

    بایبوردی با بیان اینکه براساس آمار موجود کمتر از یک درصد حجم آفتکش‌های مورد استفاده به بدن آفت هدف وارد یا توسط آن مصرف می‌شود، گفت: بنابراین ورود بیش از ۹۹ درصد آن به محیط زیست و محصولات غذایی اجتناب‌ناپذیر است. و به دلیل نبود آموزش کافی کشاورزان و دامداران و مصرف بی‌رویه سموم، ‌کودهای شیمیایی و داروها به ویژه در زمان نزدیک به برداشت محصول یا کشتار دام، به طور قطع مصرف کنندگان در معرض خطر جدی قرار دارند.

    وی ادامه داد: این خطرات زمینه‌ ساز بسیاری از بیماری‌های ناشی از غذا و بروز انواع سرطان‌ها به دلیل آلودگی‌های شیمیایی و بیولوژیک مواد غذایی در مراحل مختلف “از مزرعه تا سفره” است.

    وی با بیان اینکه ایجاد قوانین استاندارد برای محصولات کشاورزی به‌ منظور یکپارچه سازی کشاورزی زیستی در کشور در افزایش تولید محصولات ارگانیک تاثیرگذار خواهد بود، خاطر نشان کرد: تصویب علامت تجاری به‌ صورت برچسب و نصب آن بر روی محصولات کشاورزی به‌ منظور اطمینان مصرف کنندگان از سالم بودن موادغذایی عاملی برای برقراری ارتباط محصولات ارگانیک با مصرف کننده محسوب می‌شود و ایجاد فرهنگ مصرفی توسط رسانه‌های عمومی برای تشویق و شناسایی مصرف محصولات زیستی نقشی حیاتی قلمداد می‌شود.

    بایبوردی ادامه داد: همچنین ایجاد اماکن و فروشگاه‌های خاص برای عرضه محصولات زیستی ضروری است. کارشناسان کاهش یارانه‌های کود و سم و تخصیص این یارانه‌ها در راستای تولید محصولات زیستی الزامی می‌دانند.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.