به گزارش آوای تبریز، در پی صدور پیشنویس قطعنامه مداخلهجویانه و نامتعارف پارلمان اروپا علیه جمهوری اسلامی ایران، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان و جوزپ بورل، نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا بهصورت تلفنی گفتوگو و تبادل نظر کردند.
در این گفتوگوی تلفنی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن انتقاد شدید نسبت به رویکرد احساسی پارلمان اروپا، آن را رفتار نسنجیده و نادرست دانست.
امیرعبداللهیان افزود: متأسفانه ما امروز شاهد صدور پیشنویس یک قطعنامه احساسی، تند و غیرحرفهای از سوی پارلمان اروپا بودیم که در تعارض با عقلانیت سیاسی و مدنیت است.
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد: ما بارها گفتهایم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نهاد رسمی و حاکمیتی است که نقش مهم و حیاتی در تأمین امنیت ملی ایران و امنیت منطقه، بهخصوص در مبارزه با تروریسم داشته و دارد.
امیرعبداللهیان اضافه کرد: اقدام پارلمان اروپا در اتهام تروریستی خواندن این نهاد امنیتآفرین، بهنوعی شلیک به پای خود اروپاست.
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به واکنش قانونی و قوی مجلس شورای اسلامی ایران، به پارلمان اروپایی هشدار داد که به تبعات منفی این رفتار احساسی خود بر اروپا بیندیشند و بر مسیر دیپلماسی، تعامل سازنده و عقلانیت تمرکز کنند.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در ادامه خاطرنشان کرد: ضرورت دارد در دنیای دیپلماسی به امنیت متقابل احترام گزارد و بهجای پیروی از زبان تهدید و اقدامات غیردوستانه، افزایش اعتماد متقابل در دستور کار قرار گیرد، در هر صورت پاسخ و واکنش، متقابل خواهد بود.
نماینده عالی سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این گفتگوی تلفنی ضمن ابراز خرسندی از دیپلماسی در حال انجام در موضوع توافق هستهای، گفت: من به تلاشهای خود برای نیل به توافق ادامه میدهم.
بورل همچنین گفت: من از شنیدن اخبار همکاری آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران و خوشبینیها در این مسیر خرسند هستم.
بورل با اشاره به وضعیت اوکراین گفت: در پی گفتگوهای اخیرمان در اردن، به اوکراین گفتم که برگزاری نشست مشترک فنی دو کشور مهم است.
بورل ابراز کرد: من هم موافقم که در پیشنویس پارلمان اروپا احساسات و نگرانی غالب است.
جوزپ بورل ادامه داد: اگرچه پارلمان اروپا یک نهاد کاملاً مستقل است اما این قطعنامه فاقد ظرفیت اجرایی است و صرفاً بازتابدهنده نگرانیهای اروپا است.
لارم به ذکر است طرفین در این تماس، آخرین وضعیت توافق برای لغو تحریمها، تحولات اوکراین و رایزنیهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران را نیز مورد توجه قرار دادند.
ثبت دیدگاه