به گزارش آوای تبریز، یکی از نکات قابل توجه این دور از قدیمی ترین تور دوچرخه سواری آسیا، حضور پررونق داوران بانوی رشته دوچرخه سواری است.
تا دوره سی و چهارم این تور هیچگاه بانویی به عنوان اصحاب رسانه، داور و عوامل اجرایی حضور نداشت تا اینکه در دوره سی و پنجم برای نخستین بار ۲ بانوی اهل رسانه تبریز در این تور حضور یافتند تا مسیر برای حضور بانوان توانمند اهل رسانه و داور باز شود.
پس از آن و در دوره سی و ششم، چهار داور زن برای نخستین بار در تاریخ برگزاری این تور قدیمی دوچرخه سواری قضاوت کردند و اکنون در دوره سی و هفتم نیز هفت داور زن به قضاوت این رقابتها کمک میکنند.
فرشته چلانی، سودابه حقهشترودی، فاطمه ترابی و مارینا دانغیان در سه مرحله اول و طرلان بحری، پریا موسوی و طاهره پورحیدری داوران ۲ مرحله پایانی هستند.
یکی از داوران اصلی فدراسیون جهانی دوچرخه سواری در این تور نیز بانوی اهل کشور بلاروس است که به حضور بانوان داور در این دیدارها رونق بخشیده است.
تجربیاتی از قضاوت متفاوت برای داوران بانو
وقتی از داوران خانم درباره تجربه خود در قضاوت این تور پنج روزه میپرسیم، میگویند: تورهای دوچرخه سواری یک روزه حداکثر در پنج ساعت تمام میشوند اما تور دوچرخه سواری ایران-آذربایجان تجربهای متفاوت است و علاوه بر امر قضاوت، فرصتی برای رونق گردشگری شهرهای میزبان هر مرحله فراهم میکند.
آنها ادامه میدهند: در تورهای دوچرخه سواری یک روزه، داوران در یک نقطه مشخص مستقر میشوند اما در این تور، قضاوت در حال حرکت و شرایط بسیار متفاوت تر و سخت تر است و چالش جالبی برای ما محسوب میشود.
این داوران بانو معتقد هستند که ظرفیتهای بسیاری در بین داوران بانوی رشتههای ورزشی وجود دارد که میتوان در مسابقات ورزشی ملی و بین المللی با حفظ تمامی مقررات و شئونات از آنها در قضاوت و حتی پوشش رسانهای بهره برد.
استقبال گرم مردم دیار آذربایجان از رکابزنان
یکی از نکات جالب دیگر این دور از تور دوچرخه سواری، استقبال گرم و صمیمی مردم دیار آذربایجان در مسیر حرکت دوچرخه سواران بود.
کنار جاده، خیابان، پارک، شهر، روستا، حتی دریاچه ارومیه و هر نقطه دیگری که دوچرخه سواران در آن مسیر رکاب میزدند، مردم با تشویقها و گوشی به دست و درحال فیلمبرداری به استقبال رکاب زنان آمدند تا بار دیگر مهمان نوازی گرم خود را به ورزشکاران داخلی و خارجی نشان دهند.
گروهی از دوچرخه سواران ارومیهای نیز با لباس یکدست منقش به آرم این تور به پیشواز دوچرخه سواران حاضر در این رقابتها آمده بودند.
دریاچهای که ۳۷ بار به دنیا نشان داده شد
امسال سی و هفتمین دوره این تور بین المللی که بنای آن با عنوان تور دور دریاچه ارومیه زده شد، درحال برگزاری است که در این ۳۷ دور، دریاچه ارومیه همواره در تصاویر و اخبار نشان داده شده است. همچنان که تور دوچرخه سواری در حال طی کردن پلههای رسیدن به بلوغ بوده، این دریاچه نیز سیر خشکسالی را در این سالها پیموده است.
مرحله نخست سی و هفتمین دوره تور بین المللی دوچرخه سواری ایران-آذربایجان با رکاب ۶۴ دوچرخه سوار از هفت تیم خارجی بایک اید آلمان، جاکارتا پرو اندونزی، وینو قزاقستان، اسپور توتو ترکیه، استانبول بلدیه اسپور ترکیه، تیم ملی عراق و اویوسون ازبکستان و چهار تیم داخلی سهند پمپ تبریز، تیآرتی زنجان، ویراید ایران و تیم ملی ایران در مسیر ۱۵۳ کیلومتری پارک ائل گلی تبریز تا پارک الغدیر ارومیه برگزار شد.
رکابزن جوان آلمانی یک تنه جوایز مرحله اول را درو کرد
مرحله نخست این تور با عملکرد درخشان دوچرخه سوار جوان تیم آلمانی همراه بود و مایکل میلکیاس از تیم بایکاید آلمان به عنوان نفر نخست از خط پایان عبور و همزمان پیراهنهای طلایی، سبز(امتیازی) و سفید(بهترین بازیکن زیر ۲۳ سال) را هم برتن کرد. این دوچرخه سوار جوان قهار پس از دریافت مدالش به رسانهها گفت که این موفقیتش حاصل تلاش تیمی بوده است. تیم ملی دوچرخه سواری ایران بهترین تیم مرحله نخست آیدین علیاری، عضو تیم ملی دوچرخه سواری ایران به عنوان نفر چهارم از خط پایان عبور کرد و حسن سیف اللهی از این تیم، توانست پیراهن قرمز(کوهستان) را برتن کند و در نهایت تیم ملی دوچرخه سواری جمهوری اسلامی ایران به عنوان بهترین تیم مرحله نخست انتخاب شد.
مرحله دوم امروز، هفتم خرداد در مسیر ارومیه-جلفا به مسافت ۲۱۲ کیلومتر، مرحله سوم هشتم خرداد در مسیر منطقه آزاد ارس به شبستر به مسافت ۱۲۸ کیلومتر، مرحله چهارم نهم خرداد در مسیر تبریز – سرعین به مسافت ۱۹۷ کیلومتر و مرحله پنجم و پایانی تور در مسیر سرعین به تبریز به مسافت ۱۹۸ کیلومتر برگزار میشود.
ثبت دیدگاه