فرانسه ۲ – ۰ مراکش؛ شیرهای اطلس در چنگ خروس ها
۲۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰:۴۸
شناسه : 2146
6
جام جهانی2022 قطر؛ دومین بازی مرحله نیمه‌نهایی جام جهانی 2022 بین تیم‌های فرانسه و مراکش در ورزشگاه البیت الخور برگزار شد که در نهایت، فرانسه با برتری 2 بر صفر برای دومین دوره متوالی به فینال رسید.
پ
پ

به گزارش آوای تبریز، فرانسه که پس از پیروزی ۲ بر یک مقابل انگلیس به این مرحله رسیده، برای هفتمین بار در نیمه‌نهایی به میدان می‌رفت. پس از شکست در ۳ نیمه‌نهایی اول، فرانسه در هر ۳ حضور بعدی در این مرحله برنده بوده و می‌خواست این تعادل را در بازی مقابل مراکش، به سمت مثبت شدن بر هم بزند. از سوی دیگر، مراکش بعد از برتری یک بر صفر مقابل پرتغال، برای اولین بار در تاریخ خود به این مرحله رسید؛ مراکش اولین تیم قاره آفریقا و دنیای عرب است که خود را به جمع ۴ تیم پایانی جام جهانی رسانده است.

هیچ‌یک از ۵ تقابل دو تیم، که همگی دوستانه بوده، با برتری مراکش به پایان نرسید (۳ برد فرانسه، ۲ تساوی) و آخرین رویارویی آن‌ها در نوامبر ۲۰۰۷ با تساوی ۲-۲ به پایان رسیده بود. فرانسه در ۶ مصاف با رقبای آفریقایی در جام جهانی یکی در میان برد و باخت داشته و در آخرین بازی، با یک گل مغلوب تونس شد. در تاریخ جام جهانی، هیچ تیمی در یک دوره مغلوب دو تیم آفریقایی نشده است. مراکش در ۶ بازی آخر در جام جهانی نباخته (۳ برد و ۳ تساوی) که این، طولانی‌ترین روند بدون باخت برای یک تیم آفریقایی در تاریخ رقابت‌هاست. 

ترکیب ابتدایی دو تیم برای این مسابقه به شرح زیر بود:

فرانسه

هوگو لوریس؛ ژول کونده، رافائل واران، ابراهیما کوناته، تئو هرناندز؛ اورلین شوامنی، یوسف فوفانا؛ عثمان دمبله، آنتوان گریزمن، کیلین ام‌باپه؛ اولیویه ژیرو

مراکش

یاسین بونو؛ اشرف حکیمی، جواد ال‌یامیق، نایف اکرد، رومن سایس، نصیر مزراوی؛ حکیم زیاش، عزالدین اوناحی، صفیان امراباط، صفیان بوفال؛ یوسف النصیری

بیماری دایوت اوپامکانو و آدرین ربیو قبل از بازی، شوک بزرگی به اردوی فرانسه وارد کرد تا دیدیه دشان با دو تغییر اجباری، کوناته و فوفانا را به ترکیب ابتدایی بیاورد. در سمت مقابل، نصیر مزراوی پس از رسیدن به آمادگی کامل به جای خود درسمت چپ خط دفاعی بازگشته تا یحیی عطیه‌الله (سازنده گل برتری مقابل پرتغال) به نیمکت بازگردد. ولید الرکراکی برای تغییر به سیستم ۳ دفاعه، نایف اکرد را پس از گذراندن مصدومیت به ترکیب بازگرداند و بدون خارج کردن هیچ کدام از مدافعان، سلیم املاح را از ترکیب خارج کرد؛ هرچند، اکرد در آخرین لحظات به دلیل مصدومیت این بازی را از دست داد و اشرف داری، جای او را در دفاع ۳ نفره گرفت.

نیمه اول

فرانسه خیلی زود و در همان دقیقه ۵ به گل رسید. واران با یک پاس، گریزمن را در کانال راست راه انداخت و او با پاس کات‌بک، امباپه را به توپ رساند. امباپه پس از بلوکه شدن ضربه اول، با پای چپ شوتی دیگر زد که این توپ بعد از برخورد به مدافع حریف، در مسیر تئو هرناندس قرار گرفت و او از زاویه‌ای بسته و با ضربه‌ای مشابه قیچی بغل، دروازه بونو را گشود. 

این دومین گل تئو هرناندس در دوازدهمین بازی ملی او با پیراهن فرانسه بود اما مهم‌تر از آن، تئو پس از ۴۸۵ دقیقه به اولین بازیکن جام جهانی ۲۰۲۲ تبدیل شد که در مقابل مراکش گلزنی می‌کند! پیش‌تر، تنها گل دریافتی مراکش در جام بیست‌ودوم، گل به خودی نایف اکرد در بازی مقابل کانادا بود. این گل، زودهنگام‌ترین گل در نیمه‌نهایی جام‌های جهانی، از گل دقیقه ۲ واوا در جام جهانی ۱۹۵۸، محسوب می‌شد. پس از باخت ۳ بر ۲ مقابل لهستان در جام جهانی ۱۹۸۲، فرانسه در ۲۵ بازی بعدی جام جهانی که گل اول بازی را زده، شکست نخورده است.

اولین پاسخ مراکش به این گل خورده، ضربه کات‌دار اوناحی به گوشه سمت چپ دروازه بود که با واکنش تماشایی لوریس دفع شد. دقیقه ۱۷، توپ بلند بازیکنان فرانسه به سادگی از روی سر رومن سایس عبور کرد تا ژیرو در موقعیت گلزنی قرار گیرد اما شلیک پای چپ ژیرو به تیر عمودی دروازه برخورد کرد و بیرون رفت. سایس که مشخصا دچار مشکل بود، بیش از این نتوانست به بازی ادامه دهد و در دقیقه ۲۱، جای خود را به سلیم املاح داد. با این تغییر اجباری، مراکش به همان سیستم قبلی (۱-۳-۲-۴) بازگشت.

دقیقه ۲۷، اتفاقی عجیب در محوطه جریمه فرانسه هواداران این تیم را نگران کرد. تئو که طی درگیری با زیاش توپ را از کنترل او درآورده بود، نتوانست خود آن را کاملا در اختیار گیرد تا صفیان بوفال از فاصله‌ای نزدیک برای تصاحب توپ حرکت کند. با این حال، تئو با زیرکی در آخرین لحظه خطا را گرفت و سزار راموس، اولین اخطار این بازی را به بوفال داد.

فرانسه در دقیقه ۳۶ و در دو موقعیت متوالی تا آستانه رسیدن به گل دوم هم پیش رفت. ام‌باپه با پاس شوامنی در داخل محوطه پا به توپ شد اما ضربه او پس از عبور از بونو، توسط اشرف برگشت داده شد. توپ دوم با اثر تئو به محوطه و ژیرو رسید اما ضربه پای چپ او به شکلی ناباورانه از کنار دروازه بیرون رفت. 

دقیقه ۴۰ کرنر ارسالی گریزمن به تیر نزدیک با ضربه واران بیرون رفت و مراکش در دقیقه ۴۵ روی ضربه کرنر، به نزدیک‌ترین فاصله‌اش با دروازه فرانسه رسید. توپ ارسالی زیاش از نقطه کرنر در حالتی سرگردان به جواد ال‌یامیق رسید و او پشت به دروازه، شانس خود را برای قیچی برگردون امتحان کرد که این توپ به تیر عمودی دروازه لوریس برخورد کرد و بازگشت. پس از گذشت ۳ دقیقه وقت اضافه، نیمه اول با برتری یک بر صفر فرانسه به پایان رسید. 

نیمه دوم

مراکش نیمه دوم را با یک تغییر شروع کرد و نصیر مزراوی تنها پس از ۴۵ دقیقه، جای خود را به یحیی عطیه‌الله داد. دقیقه ۵۲ فرار فوق‌العاده سریع امباپه از سمت چپ او را به محوطه جریمه حریف رساند اما امراباط در آخرین لحظه با تکلی بی‌نقص، حرکت امباپه را متوقف کرد. با وجود آن که داور این حرکت را خطا تشخیص نداد، اما بازی برای مداوای امباپه برای لحظاتی متوقف شد. 

دقیقه ۵۴، واران و کوناته با حضور به موقع خود، جلوی گلزنی بازیکنان مراکش را گرفتند. ابتدا واران، مانع از ضربه زدن النصیری روی ارسال حکیمی شد و سپس کوناته ارسال زمینی بوفال را دور کرد. دقیقه ۵۷ نیز حرکت دیگر مراکش از سمت چپ خط دفاعی فرانسه، با همکاری زیاش و اوناحی حکیمی را صاحب موقعیت کرد اما قبل از آن که اشرف خود را پیدا کند، واران با حضور خود موقعیت را دفع کرد.

پس از تعویض ژیرو و حضور مارکوس تورام، الرکراکی هم دو مهاجم خود، عبدالرزاق حمدالله و زکریا ابوخلال را به زمین آورد. دقیقه ۷۲، پرش تورام برای زدن ضربه سر روی ارسال گریزمن ثمری نداشت و دقیقه ۷۶، سردرگمی حمدالله در محوطه و تعلل او، موقعیتی ایده‌آل را از مراکش گرفت. دقیقه ۷۹، راندال کولو موانی به جای عثمان دمبله به زمین آمد و تنها ثانیه‌هایی بعد، گل دوم فرانسه را به ثمر رساند.

حرکت مارکوس تورام در محوطه، با پاس او به کیلین امباپه همراه شد. امباپه که با نگه داشتن توپ مدافعان را به هم ریخته بود، ضربه خود را با پای راست زد که این توپ با برخورد به مدافع حریف، در دهانه دروازه در مقابل پای کولو قرار گرفت و او با غلبه بر بونو، اولین گل ملی خود را به ثمر رساند.

کولو که پس از مصدومیت کریستوفر ان‌کونکو به تیم ملی دعوت شده بود، ۴۴ ثانیه پس از ورود به زمین و با اولین لمس توپ خود گلزنی کرد تا رکورد سومین گل سریع یک بازیکن تعویضی در تاریخ جام‌های جهانی را به نام خود ثبت کند. 

بازی پس از این گل، آرام دنبال شد اما با اعلام ۶ دقیقه وقت اضافه، مراکش بار دیگر حملات خود روی دروازه فرانسه را از سر گرفت. در چهارمین دقیقه، ضربه اوناحی از بالای دروازه بیرون رفت و لحظاتی بعد، ضربات عطیه‌الله و حمدالله به ترتیب توسط لوریس و کونده دفع شد. 

سرانجام، این بازی با برتری ۲ بر صفر فرانسه به پایان رسید تا مدافع عنوان قهرمانی، پس از ۴ سال دوباره در فینال حضور یابد. فرانسه پس از برزیل (۱۹۹۴ تا ۲۰۰۲)، اولین تیمی است که در دوره‌های متوالی جام جهانی فینالیست می‌شود. فرانسه پیش‌تر ۳ بار در فینال‌ها حضور داشته که ۲ بار برده (۱۹۹۸، ۲۰۱۸) و یک بار مغلوب شده است (۲۰۰۶). فرانسه در این بازی حساس، برای اولین بار از ابتدای جام جهانی ۲۰۲۲ موفق به کلین‌شیت شد. 

فرانسه با این پیروزی، در فینال جام جهانی ۲۰۲۲ حریف آرژانتین شد تا بازی یک‌هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۱۸ تکرار شود؛ مسابقه‌ای نفس‌گیر که با برتری ۴ بر ۳ فرانسه همراه بود و زیباترین گل جام (پاوار) را به مسابقات هدیه داد. این مسابقه یکشنبه ۲۷ آذر از ساعت ۱۸:۳۰ در ورزشگاه لوسیل برگزار خواهد شد. مراکش نیز پس از تحمل اولین شکست خود در این رقابت‌ها، خود را برای بازی رده‌بندی روز شنبه برابر کرواسی در ورزشگاه بین‌المللی خلیفه آماده می‌کند. 

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.