افزونه جلالی را نصب کنید. Wednesday, 27 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 5548 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 3 تعداد دیدگاهها : 46×
  • دریاچه ارومیه احیا می‌شود؟
    ۲۰ تیر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۵
    شناسه : 8674
    8
    عضو هیات نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس گفت: اکنون آب به میزان ۶۵۰ میلیون متر مکعب رهاسازی می‌شود و در این زمینه کوتاهی نشده اما چون تبخیر بالاست آبی که وارد دریاچه می‌شود؛ زیاد نیست. بنابراین اثرات آن را در قسمت شمال دریاچه به طرف آذربایجان شرقی دیده نمی‌شود.
    منبع : ایسنا
    پ
    پ

     به گزارش آوای تبریز، یعقوب رضازاده، نماینده مجلس درباره وضعیت روند احیای دریاچه ارومیه اظهار داشت: هفته قبل جلسه‌ای با حضور معاون اول رئیس‌جمهور، وزیر نیرو، معاون سازمان حمایت از محیط زیست، استاندار آذربایجان شرقی و غربی در زمینه روند احیای دریاچه ارومیه برگزار شد طبق برآوردها گرمای هوا، تبخیر بالا و افزایش نمک روند احیا را کند کرده است.

    وی افزود: در حال حاضر ۶۵۰ میلیون متر مکعب آب از کانی‌سیب و پیران منطقه پیرانشهر وارد دریاچه می‌شود، علیرغم اینکه کانال کانی‌سیب با هزاران میلیارد هزینه احداث شد ولی شدت تبخیر، نمک بالای دریاچه و گرمای زیاد باعث شده وضعیت بهبود آنگونه که پیش‌بینی شده بود پیش نرود. اما امیدواریم روند تزریق آب از سد کانی‌سیب و پیرانشهر در زمستان که هوا بهتر و تبخیر کمتر می‌شود، افزایش یاید.

    عضو هیات نمایندگان استان آذربایجان غربی در مجلس گفت: اکنون آب به میزان ۶۵۰ میلیون متر مکعب رهاسازی می‌شود و در این زمینه کوتاهی نشده اما چون تبخیر بالاست آبی که وارد دریاچه می‌شود؛ زیاد نیست، بنابراین اثرات آن را در قسمت شمال دریاچه به طرف آذربایجان شرقی دیده نمی‌شود و اگر هم آبی وارد شود به منطقه جنوبی دریاچه روانه می‌شود.

    وی بیان داشت: ما طرح انتقال آب از ارس را نیز در دستور کار داریم که هنوز عملی نشده است. برای جلوگیری از شدت تبخیر آب نیز اساتید زیادی در حوزه جغرافیا، اقلیم و آب و هوا نظراتی ارائه داده‌اند اما فعلا کاری نمی‌توان کاری کرد چون هم نمک و هم گرمای هوا بالاست بنابراین فقط باید متنظر بمانیم که اوضاع دریاچه در زمستان رو به بهبود برود.

    رضازاده تاکید کرد: علاوه بر انتقال آب باید جلوی برداشت‌های بی‌رویه در بالادست نیز گرفته شود، برداشت آب توسط برخی کشاورزان در بالادست باعث می‌شود آب کمتری از سدها وارد دریاچه شود، مسئله دیگر که باید مدنظر داشت اینکه تغییر در الگوی کشت باید اتفاق بیفتد و نیاز به آب در محصولات باید تعدیل شود و در این رابطه وزارت کشاورزی باید اقدام کند.

    وی ادامه داد: سهمیه آبی که از سدها به کشاورزان داده می‌شود طبق روند خود ادامه پیدا می‌کند ولی در کل می‌توان با تغییر الگوی کشت سهمیه آب کشاورزی از سدها را تعدیل و مدیریت کرد.

    این نماینده مجلس بیان کرد: اکنون میلیاردها دلار برای تونل ۳۱ کیلومتری کانی‌سیب و احیای دریاچه هزینه شده و ۱۱ کیلومتر تونل هم از سد آزاد داریم. تمام تدابیر لازم اندیشیده شده که در طول مسیر این انتقال آب برداشتی صورت نگیرد و این از اقدامات مهم در راستای احیای سد است اما علاوه بر آن باید انتقال آب از ارس نیز در دستور کار قرار گیرد.

    وی خاطرنشان کرد: اگر دریاچه خشک شود عوارض آن بیشتر استان‌های کشور را گریبانگیر خواهد کرد، ما با کشور آذربایجان مرز مشترک آبی داریم، در بالادست این کشور از آب ارس برای کشاورزی برداشت می‌شود، ما هم می‌توانیم از آب مازاد سهمیه خودمان برای انتقال آب به دریاچه ارومیه و آذربایجان شرقی اقدام کنیم.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.