به گزارش آوای تبریز، طرح کالابرگ پس از مدتی اجرای آزمایشی در برخی استانها، مدتی است که سراسری شده. از خرداد ماه به این سو، برخی مشمولان عضو کمیته امداد و بهزیستی در صورتی که به جای دریافت نقدی یارانه از کالابرگ استفاده کنند، ۲۰ درصد به مبلغ یارانه آن افزوده میشود. در واقع این افراد باید معادل حداقل ۷۰ درصد از مبلغ یارانه را با کالابرگ خرید کنند که مشمول این افزایش شوند. اما با وجود توضیحات چندباره مقامات مسئول هنوز برخی این نگرانی را دارند که در صورت استفاده از کالابرگ، یارانه نقدی آنها قطع میشود.
مقامات سازمان هدفمندی تا کنون چندبار تاکید کردهاند که ارتباطی میان استفاده از کالابرگ و قطع یارانه وجود ندارد. دلیل افزایش ۲۰ درصدی مبلغ یارانه نیز تنها تشویق مردم به بهرهگیری از کالابرگ به جای دریافت نقدی یارانه است. مقامات دولتی نیز استفاده از کالابرگ را کاملا اختیاری توصیف کردهاند.
استقبال کم از طرح کالابرگ
با وجود این طرح تشویقی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چند پیش اعلام کرد: استقبال مردم از طرح کالابرگ الکترونیکی خیلی مطابق با انتظار ما نبوده است.
صولت مرتضوی، افزود: فرایند کاملاً به روال طبیعی ادامه پیدا میکند و قرار است تغییراتی بر حسب دستور آقای مخبر به عمل آوریم که در حیطه کارشناسی است تا پس از انجام و تایید مراجع صاحبنظر، ابلاغ شود (ایسنا).
قطع یارانه برخی افراد؟
به گزارش تجارتنیوز، در تیر ماه البته پولی به حساب گروهی از یارانهبگیران، واریز نشد. این چندمین ماه متوالی بود که با واریز یارانه نقدی بسیاری از یارانهبگیران یا مبلغ کمتری دریافت کردهاند و یا اینکه از لیست یارانهبگیران حذف شدهاند. در گذشته، نه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نه سازمان هدفمندی یارانهها دلیل اصلی این مساله را عنوان نکردهاند اما برخی از مقامات این دو سازمان قبلا اعلام کرده بودند که لیست یارانهبگیران شناور است و ممکن است دهک درآمدی خانوار تغییر کند.
این تغییر دهک هم دو نتیجه در پی دارد. ممکن است خانوارهایی که در دهک اول تا نهم قرار داشتند وارد دهک دهم شوند و از لیست یارانه خارج شوند. یا ممکن است دهک درآمدی آنها از سه دهک اول خارج شده و وارد دهک چهارم تا نهم شوند و مبلغ یارانه آنها آب برود.
یکی از دلایل کم واریز شدن یارانه تیر ماه هم میتواند تغییر دهکبندی درآمدی خانوارها باشد. اینکه افراد از دهک اول تا سوم وارد دهکهای درآمدی بالاتر شده باشند.
دلیل دیگر کم واریز شدن یارانه ماهانه، قسط وام کروناست که به نظر میرسد هنوز تمام نشده است. بررسیها نشان میدهد اقساط وام کرونا دی ماه ۱۴۰۲ به پایان میرسد.
در همین رابطه چندی پیش طیبه حسینی، سخنگوی ستاد هدفمندی یارانه گفت: برنامهای برای قطع و افزایش یارانه نقدی نیست و تنها چنانچه خانواری به واسطه فعالیت اقتصادی خود جزو دهک دهم شناخته شود، مشمول قطع یارانه میشود.
آنگونه که خبرآنلاین گزارش داده، او با اشاره به رفع مسدودی مبالغ یارانه معترضین افزوده است: سرپرستان خانواری که یارانه نقدی آنها در اردیبهشت ماه سال قبل قطع شده بود و درخواست بازبینی در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ثبت کرده بودند، چنانچه در بازبینی انجام شده توسط وزارت رفاه تا پایان سال گذشته جزء دهکهای اول تا نهم قرار گرفته باشند، مبالغ مسدودی در حساب سرپرستان خانوار رفع انسداد و قابل برداشت خواهد بود.
اشتباه در محاسبه و کسر مبلغ کالابرگ!
البته در مورد این چالش در تیر ماه ظاهرا مشکل دیگری هم وجود داشته. آنگونه که ایمنا گزارش داده است، بروز خطا و اشتباه در کسر مبلغ یارانه تحت عنوان خرید به صورت کالابرگ باعث شد که مبلغ کمتری به حساب برخی مشمولان واریز شود.
نهایتاً این افراد با مراجعه به سازمان هدفمندسازی یارانهها اعلام کردند که خریدی نداشته و این کسر وجه اشتباه بوده است. در نهایت با پیگیری سازمان هدفمندی و مشخص شدن صحت ادعای مراجعان، مبالغ کسر شده به حساب افرادی که خریدی نداشتهاند واریز شد.
اگر دهکبندی تغییر کرد چه کنیم؟
اما اگر دلیل قطع یارانه تغییر دهکبندی باشد مشمولان میتوانند به موضوع اعتراض کنند. متقاضیان بازبینی دهکبندی اعلام شده، باید برای ثبت یا پیگیری درخواست خود به سامانه اعلامی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نام حمایت مراجعه کنند یا با تلفن گویای ۰۹۲۰۰۰۰۶۳۶۹ تماس بگیرند.
ثبتنام از افرادی که تاکنون از دریافت یارانه نقدی جا ماندهاند یا متقاضی جدید دریافت یارانه هستند نیز همچنان ادامه دارد. این افراد میتوانند با مراجعه به تارنمای پنجره ملی خدمات هوشمند نسبت به ثبتنام خانوار خود اقدام کنند.
ثبت دیدگاه