به گزارش آوای تبریز، محمدحسین بلاغی در حالی بیست و سومین ماه از دوره مدیریت خود در سمت مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی را میگذراند که هرگز نتوانسته نمودار رضایتمندی از خود را در میان اهالی فرهنگ و هنر صعودی کند و روز به روز بر شمار منتقدان او افزوده شده است.
از ممیزیهای آنچنانی کتاب که با بهانههای مختلف، از جمله عدم تطابق با زبان ترکی اصیل تبریزی!!! گرفته تا فشارهای بیش از حد بر اهالی حوزه نمایش که کار را به جایی رساند که نمایشی پس از ماهها تمرین و تلاش در مرحله بازبینی لغو مجوز شد.
یکی از وظایف اصلی اداره فرهنگ، ایجاد فضاهای مناسب برای فعالیتهای هنری و اجرایی همچون تئاتر، موسیقی، نقاشی و… است. متأسفانه سالهاست که از سوی این اداره هیچ اقدام مثبتی انجام نشده و حالا شنیده میشود که این اداره در نظر دارد بخشی از فضاهای فرهنگی موجود در مجتمع فرهنگی هنری را برای امور اداری اشغال کند و بدینسان، آمار فضاهای فرهنگی را از آنچه هست، پایینتر بیاورد.
در این میان، بسیاری از اهالی فرهنگ و هنر معتقدند که سیاستهای کنونی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، به جای حمایت از هنرمندان و فراهم کردن فضایی برای رشد خلاقیت، باعث سردرگمی و ناامیدی شده است. کاهش فعالیتهای فرهنگی و اجرایی، نه تنها استعدادهای هنری را به حاشیه رانده، بلکه باعث مهاجرت برخی از هنرمندان جوان و باتجربه به استانهای دیگر یا حتی کشورهای همسایه شده است. چنین شرایطی، در درازمدت میتواند تأثیر منفی بر فضای فرهنگی و هنری استان بگذارد و روحیه اجتماعی مردم را نیز تحت تأثیر قرار دهد.
در دوران مدیریت بلاغی تنها یک بار نمایشگاه کتاب و مطبوعات برگزار شد که این نمایشگاه را هم نمیتوان در زمره کارهای مثبت او به حساب آورد، چرا که این نمایشگاه نیز با حاشیههای فراوانی برگزار شد و بخش عمدهای از ناشران محلی آن را تحریم کردند.
به نظر میرسد بلاغی با توجه به ناپایداری صندلی مدیریتی خود، از برگزاری نمایشگاه امسال نیز چشم پوشیده است و در این روزها انفعال در حوزه فرهنگ به بالاترین حد خود رسیده است.
به نظر میرسد وزیر فرهنگ باید هر چه سریعتر فکری برای مدیریت فرهنگی استان بکند، چرا که این روزها ضعفهای ماههای اخیر با انفعال ترکیب شده و اوضاع را بحرانیتر کرده است.
ثبت دیدگاه