به گزارش آوای تبریز، قلیان اکسیژن توسط «نادر مظفری» مخترع میانهای آذربایجانشرقی طراحی و ساخته شده و قرار است این قلیان بعد از اتمام طرح پایلوت سازمان جهانی بهداشت (WHO) جایگزین قلیانهای توتونی و مضر شود. نکته جالب در مورد قلیانهای اکسیژن این است که نه تنها برای مصرف کنندگان ضرر ندارد، بلکه برای بدن مفید است و برای سلامت بدن توصیه میشود. در این قلیان به جای مواد دخانی، منبع اکسیژن بر روی قلیان نصب شده و دود بالنی جهت سرگرمی در آن استفاده میشود. با استفاده از این قلیانها به جای خروج و پخش دیاکسید کربن و مواد دخانی در فضا، اکسیژن مازاد در فضا منتشر شده و باعث ایجاد هوای پاک و مناسب برای تنفس در این مکانها میشود.
«نادر مظفری» مخترع قلیان اکسیژن در گفتگو با آذرانجمن در خصوص ویژگیهای این قلیان توضیح داد: قلیان دخانی یک معضل جهانی میباشد که «سازمان جهانی بهداشت» سالانه هزینه هنگفتی برای مبارزه با آن هزینه میکند. از طرفی نیز این قلیانهای سنتی جزو میراث فرهنگی ما محسوب میشوند که متاسفانه ضررهایی بسیاری دارند، اما این قلیانها به دلیل تفننی بودن آن در گذشته و در حال وسیلهای برای دورهمی های دوستانه و خانوادگی بوده و حتی در سال های گذشته مرزهای آسیا را نیز در نوردیده و به اروپا و حتی آمریکا رسیده و در اکثر مراکز تفریحی آن کشورها سرو می شود.
وی در ادامه افزود: ما در اقدامی ابتکاری محصولی جدید به افراد قلیانی و سیگاری ارائه دادهایم که هم تمام مزایای قلیان های سنتی را دارد و هم برای مصرف کنندگان مفید می باشد.
مظفری تاکید کرد: بر اساس آمارهای وزارت بهداشت، در دوران کرونا ۳ میلیون ورودی در مراکز ارائه قلیان های اکسیژنی در سطح کشور ثبت شده است که حتی یک مورد هم از بیماری کرونا در بین این افراد دیده نشده و همچنین طبق مشاهدات، تمامی مضرات قلیان های سنتی از بدن افراد مصرف کننده قلیان پاکدم تخلیه شده و در واقع اثرات قلیان دخانی در این افراد اوت شده است.
این مخترع در پاسخ به سوال خبرنگار آذرانجمن در خصوص این موضوع که « افراد قلیانی در مواجه و مصرف، قلیان اکسیژن چه واکنشی نشان میدهند؟» گفت: در طی سال های اخیر به این نتیجه رسیدهایم که قلیان اکسیژن به راحتی می تواند جایگزین قلیان سنتی شود و تمامی سازمان های دولتی مرتبط مانند سازمان بهداشت، وزارت کشور، میراث فرهنگی، اشراف کامل به این موضوع دارند که که این محصول بدون هیچ حمایتی توانسته جایگزین قلیانهای دخانی شود. بطوری که در تمامی ۱۱ مرکزی که تا به حال در حال فعالیت بودیم با توجه به استقبال مراجعهکنندگان، این موضوع به صورت ملموس مشاهده شده است.
مظفری درباره فواید قلیان اکسیژن گفت: فکر میکنم همه از فواید گاز اکسیژن و گاز N2O و کاربرد این گازها در علم پزشکی مطلع هستند. فواید اکسیژن برای بدن انسان بسیار زیاد است و با کمبود اکسیژن در بدن، قدرت تصمیمگیری کاهش مییابد و فرد دچار انواع بیماری ها میشود. بنابراین این موضوع را هدف خود قرار داده ایم که برای حفظ سلامتی جامعه قلیانهای اکسیژن را جایگزین قلیانهای سنتی کنیم.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته با همکاری
«سازمان جهانی بهداشت» (WHO) طرح پایلوت قلیان اکسیژنی را آغاز کرده ایم، افزود: در صورت اتمام این «سازمان جهانی بهداشت» از قلیان اکسیژنی حمایت خواهد کرد. اما پیشبرد این طرح پایلوت بر اساس استاندارد های این سازمان زمان بر می باشد و با انجام تحقیقات بر روی دوهزار نفر به مدت یک نیم تا سه سال نهایت با طرح موافقت خواهد شد.
وی با بیان اینکه تاکنون در پیشبرد این طرح با مشکلی مواجه نشده ایم، توضیح داد: طی شش ماه تستهای مختلف بر روی ۱۷۶ نفر انجام شده که تا کنون نتیجه آن مثبت بوده است و تاثیرات این قلیان بر اساس آزمایشات خون بر تصفیه و ضدعفونی کنندگی مجاری تنفسی، تقویت قلب و عروق، کاهش غلظت خون و قند خون و برطرف کنندگی اضطرات، افسردگی و ترس مشاهده شده است.
وی تاکید کرد: نتیجه این تحقیقات و طرح پایلوت در سطح جهانی توسط سازمان جهانی بهداشت منتشر خواهد شد و تمامی منافع معنوی و مادی این طرح به مجموعه پاکدم تعلق خواهد یافت.
نادر مظفری با انتقاد از عدم حمایت مسئولان از طرحهای تحقیقاتی گفت: متاسفانه در کشور ما برای تحقیقات علمی بودجهای اختصاص نمی باید و مخترع باید تمامی هزینه های تحقیقات را خود تامین کند. اما انتظار داریم حتی اگر بودجه ای اختصاص نمی یابد حداقل مانع تراشی نشود و از ما حمایت شود. اجرای طرح پایلوت در حیطه وظایف دولت می باشد و باید حمایت لازم انجام شود اما متاسفانه به جز وزارت بهداشت، وزارت کشور، دانشگاه شهید بهشتی، بقیه ارگانهای دولتی در شهرهای مختلف همکاری های لازم را انجام نمی دهند و در این ادارات با معضل های مختلفی مواجه میشویم.
وی ادامه داد: در حالی که بر اساس قوانین کشوری در اجرای طرح پایلوت هیچ نیازی به تهیه پروانه کسب وجود ندارد و این طرح با مجوز چندین ارگان کشوری اجرا می شود اما در تبریز بعد از یازده ماه پروسه بیهوده اداری ما را مجبور به دریافت پروانه کسب کردهاند! و با وجود این مسئله که طرح پایلوت قلیان اکسیژن ارزش اجتماعی و جهانی دارد، ادارات استان آذربایجان شرقی به نامههای ادارات کشوری توجه ای نکرده و پیگیر حل مشکلات ما نمیشود. همچنین جدا از بحث طرح پایلوت، در تبریز حتی به عنوان یک شخص سرمایه گذار که چندین کافه رستوران در این شهر تاسیس کرده نیز ارزش قائل نمیشوند و به رقم تمامی شعارهای مسئولان استان در راستای حمایت از سرمایه گذاران، همچنان در این مسیر با مشکلاتی مواجه هستیم.
ثبت دیدگاه